20231123 A28 header - foto Rijkswaterstaat - CG3A7861 RWSNN_Ring zuid ARZ (94)

A28 richting stad dit weekend dicht vanwege vergroening

John23 november 2023Julianaplein


Komend weekend gaan we de A28 een stuk groener maken. We werken de bermen af en planten struiken en bomen in de middenberm en de buitenberm. Vanwege deze werkzaamheden is de A28 richting de stad dit weekend dicht vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein. De afsluiting begint vrijdagavond 24 november (22:00 uur) en duurt tot maandagochtend 27 november (6:00 uur). In de andere richting is er één rijstrook beschikbaar.

Langs de A28 en de zuidelijke ringweg (N7/A7) komen in totaal zo'n elfhonderd bomen. Het gaat om zuiliepen. Dat zijn smalle, hoge bomen. Ook komen er rozenstruiken in de middenberm. Al die bomen en struiken geven de wegen een groene, aantrekkelijke aanblik. De komende tijd gaan we hier mee aan de slag, want nu is het seizoen om struiken en bomen te planten.

Omleidingen

Het verkeer op de A28 richting Groningen wordt dit weekend bij afrit 39 Groningen-Zuid van de weg geleid. Daar kunnen de automobilisten linksaf naar de Laan Corpus den Hoorn of rechtsaf naar de Van Ketwich Verschuurlaan. Op de kaart hieronder kun je zien welke route je het beste kunt nemen.

20231123 weekendafsluiting A28 - Groningen Bereikbaar
In het rood de afsluiting van de A28 dit weekend. In het groen de omleidingsroutes. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Verkeer verder weg op de A28 richting de stad wordt al eerder omgeleid, via Heerenveen (de A32 en de A7) of via Gieten (de N33 en de A7).

Ook het weekend van 1 tot met 4 december gaan we langs de A28 groen aanplanten. Dan hoeft de A28 zelf niet meer dicht, maar wel de oprit vanaf Groningen-Zuid richting Julianaplein en de afrit Groningen-Centrum (naar de Brailleweg).

A28 tussen afritten Centrum en Groningen Zuid
Deze impressie laat de eindsituatie bij de A28 zien. Langs de weg staan bomen, in de middenberm rozenstruiken. De bomen die geplant worden, zijn kleiner dan op deze afbeelding. De komende jaren groeien ze tot dit formaat uit.

Zuidelijke ringweg

Ook verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogkerk/Drachten kan dit weekend hinder ondervinden. We gaan vanaf het Julianaplein tot aan de afrit Corpus den Hoorn palen aanbrengen voor de groenschermen die hier komen. Voor het verkeer is er dan één rijstrook beschikbaar. Ook deze werkzaamheden zijn van vrijdagavond 24 november (22:00 uur) tot maandagochtend 27 november (6:00 uur).


Lees ook: