20231116 van ketwich verschuurlaan header - foto ARZ - 20230704_144928

Vertraging asfaltwerkzaamheden Van Ketwich Verschuurlaan

John16 november 2023Julianaplein


De vele regen van de afgelopen tijd leidt tot vertraging bij de asfaltwerkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan. We werken hier in twee fases aan de herinrichting van de weg, ter hoogte van het viaduct. De werkzaamheden van fase 1 worden verlengd tot vrijdag 1 december. De werkzaamheden van fase 2 stellen we uit tot volgend jaar. Omwonenden ontvangen een brief met meer informatie.

Op de Van Ketwich Verschuurlaan, tussen de brug en de Vestdijklaan, brengen we nieuw asfalt aan. Ook het fietspad en het voetpad krijgen nieuw asfalt en nieuwe bestrating. We passen ook de verkeerslichtinstallatie bij de op- en afritten aan. De werkzaamheden waren gepland voor de periode 6 tot en met 20 november.

Fase 1

Door het natte weer duurt het asfalteren van de weg langer dan voorzien. De verwachting is nu dat de werkzaamheden van fase 1 op 1 december gereed zijn. Daarna is de hele weg weer beschikbaar. In fase 1 is de onderdoorgang van de A28 in westelijke richting afgesloten voor (vracht)auto’s, bussen, fietsers en voetgangers.

20231120 afsluiting van Ketwich Verschuurlaan
De afsluiting van de Van Ketwich Verschuurlaan is verlengd tot en met 1 december 2023. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Fase 2

De werkzaamheden voor fase 2 gaan we nu niet uitvoeren. Deze werkzaamheden waren gepland voor aanstaand weekeind, van 17 tot 20 november. Hierbij zou de A28-onderdoorgang in beide richtingen gestremd worden. We plannen deze werkzaamheden opnieuw in voor begin volgend jaar.

Gemeente

Voor komend weekend heeft ook de gemeente Groningen werkzaamheden gepland bij de Van Ketwich Verschuurlaan. Deze werkzaamheden gaan wel door. De gemeente gaat lussen in de weg plaatsen. De werkzaamheden zijn van vrijdagavond 17 november (19.00 uur) tot maandagochtend 20 november (06.00 uur).

De Laan Corpus den Hoorn is dan in beide richtingen dicht tussen de Paterswoldseweg en de Van Ketwich Verschuurlaan. Door deze afsluiting én de bestaande afsluiting in één richting op de Van Ketwich Verschuurlaan, zijn beide opritten van Groningen-Zuid niet te bereiken en daardoor dicht. De afritten bij Groningen-Zuid blijven wel open, maar verkeer kan dan alleen in de richting van de Van Ketwich Verschuurlaan rijden.

20231117 afsluiting Van Ketwich Verschuurlaan
De afsluitingen rond de Van Ketwich Verschuurlaan en de A28-aansluiting Groningen-Zuid komend weekend. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Lees ook: