Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

21 april 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de werkzaamheden bij de Euvelgunnerbrug, het plaatsen van de definitieve borden tussen Euvelgunne en Westerbroek en het uittrillen van de tijdelijke damwanden op het Vrijheidsplein.

Uithijsen dek Euvelgunnebrug

Schermafbeelding 2023-04-21 om 15.48.29

Vanaf dinsdag 25 april starten we met de renovatie van de Euvelgunnerbrug. We hijsen het beweegbare deel van de brug uit (de val) en plaatsen dit deel terug zonder de constructie die ervoor zorgt dat de brug open en dicht kan. Hiervoor is de ringweg (N7) tussen Euvelgunne en het Europaplein afgesloten vanaf 25 april 22.00 uur tot 1 mei 06.00 uur.

Plaatsen definitieve borden tussen Euvelgunne en Westerbroek

Komend weekend plaatsen we de definitieve borden langs en over de weg op de N46/N7, tussen knooppunt Westerbroek en afrit Meerstad. Ook plaatsen we de portalen (stalen constructies) waaraan we de verkeersborden boven de weg ophangen. Daarnaast gaan we zaterdag 22 april en in het weekend van 5 mei de oude funderingspalen van de portalen slopen. We werken grotendeels in de nacht en de werkzaamheden kunnen geluidshinder opleveren.

Uittrillen damwanden verdiepte deel Vrijheidsplein gaat verder

Vanaf maandag 24 april tot vrijdag 5 mei gaan we verder met het uittrillen van de tijdelijke damwandplanken aan de zuidkant van het Vrijheidsplein (aan de kant van het Leonardo Hotel). Deze damwandplanken waren nodig voor de bouw van het verdiepte deel van het Vrijheidsplein.

Waarnemer Jelte Seldenrust: 'Ik ben eigenlijk een paar extra ogen'

Als uitvoeringsdeskundige kunstwerken gaat Jelte regelmatig de bouwplaats op om waarnemingen uit te voeren. Van het Vrijheidsplein tot aan het Julianaplein: Jelte bekijkt met een scherp oog of de bouw van de viaducten en tunnels voldoen aan de gestelde eisen.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.