Plaatsen definitieve borden tussen Euvelgunne en Westerbroek

Joshi20 april 2023Oost


Komend weekend plaatsen we de definitieve borden langs en over de weg op de N46/N7, tussen knooppunt Westerbroek en afrit Meerstad. Ook plaatsen we de portalen (stalen constructies) waaraan we de verkeersborden boven de weg ophangen. Daarnaast gaan we zaterdag 22 april en in het weekend van 5 mei de oude funderingspalen van de portalen slopen. We werken zowel overdag als in de nacht en de werkzaamheden kunnen geluidshinder opleveren.

Werkzaamheden

Eind vorig jaar hebben we de funderingspalen voor de definitieve portalen aangebracht op de N46/N7 tussen Westerbroek en afrit Meerstad. Dit weekend plaatsen we op deze palen de portalen. Op deze portalen hangen we vervolgens de definitieve blauwe bebording en de elektrische signaalborden.

De elektrische signaalborden moeten uiteindelijk met de overige elektrische signaalborden van de zuidelijk ringweg communiceren. Hiervoor leggen we langs ons werk glasvezel aan en plaatsen we elektriciteitskasten om deze borden van stroom te voorzien. De signaalborden nemen we pas in gebruik zodra alle signaalborden langs de zuidelijke ringweg met elkaar verbonden zijn.

Naast bovenstaande werkzaamheden brengen we langs de weg ook een faunakering aan (met palen en gaas), om te voorkomen dat dieren uit de omgeving de weg op kunnen lopen. Daarnaast bouwen we een pechhaven ter hoogte van knooppunt Euvelgunne en plaatsen we nog een aantal putten langs de weg voor de afwatering.

Meer werkzaamheden in het weekend van 5 mei

In het weekend van 5 mei tot 8 mei gaan we tussen Euvelgunne en Westerbroek de oude portalen en de funderingspalen in de grond slopen. Het slopen van de funderingspalen kan geluidsoverlast opleveren voor de omgeving.

Meerdere afsluitingen nodig

Van vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 24 april 06.00 uur is de weg dicht tussen knooppunt Euvelgunne tot aan Westerbroek. De weg is in één richting dicht, voor verkeer in de richting Hoogezand. Voor het verkeer de andere kant op (tussen Westerbroek en Euvelgunne) is er één rijstrook beschikbaar. Op de zuidelijke ringweg is oprit 38 Zuid-Oost dicht voor verkeer richting het oosten. In de drie nachten dit weekend, tussen 21.00 uur en 06.00 uur, is de weg in de andere richting ook dicht, van Westerbroek tot knooppunt Euvelgunne. Daarnaast is in de nachten ook de zuidelijke ringweg dicht tussen Euvelgunne en de Europaweg.

De afsluiting en omleiding van komend weekend. Afbeelding: Groningen Bereikbaar
De afsluiting en omleiding van komend weekend. Afbeelding: Groningen Bereikbaar

Van vrijdag 5 mei 22.00 uur tot maandag 8 mei 06.00 uur is de weg afgesloten tussen Westerbroek en knooppunt Euvelgunne.

Meer informatie


Lees ook: