Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

2 juni 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de afrit vanaf de westelijke ringweg naar de Zeeheldenbuurt (afrit 18). Deze moet dicht. Verder veel veranderingen voor fietsers vanaf maandag 5 juni. Dan gaan de Papiermolentunnel open en een nieuw fietspad langs de Europaweg.

Papiermolentunnel vanaf maandag open

De werkzaamheden aan de Papiermolentunnel zijn bijna afgerond. De tunnel gaat maandag 5 juni om 11.00 uur open voor fietsers en voetgangers. De tunnel verbindt de Rivierenbuurt (Merwedestraat) met openluchtzwembad De Papiermolen en de zuidzijde van de stad.

Afrit Zeeheldenbuurt op westelijke ringweg tijdelijk dicht

Donderdagavond 1 juni gaat op de westelijke ringweg afrit 18 naar de Zeeheldenbuurt (Peizerweg) tijdelijk dicht. Het gaat om de afrit voor het verkeer vanaf het Vrijheidsplein, dus het verkeer in noordelijke richting. De afrit moet worden gesloten in verband met de aanpassingen aan de westelijke ringweg. Maandagochtend 17 juli is de afrit weer open.

De onderdoorgang bij Gyas is weer terug

20230601 onderdoorgang Gyas- foto Aanpak Ring Zuid

Na het heropenen van de Muntingbrug is er meer goed nieuws voor fietsers in de buurt van het Noord-Willemskanaal. De onderdoorgang voor fietsers bij de Julianabrug, bij roeivereniging Gyas, gaat op maandag 5 juni ook weer open. Vanaf dan kunnen fietsers weer langs de westzijde van het kanaal rijden en hoeven ze niet meer via bijvoorbeeld de Paterswoldseweg.

Nieuw fietspad langs Europaweg 5 juni open

20230602 Werkzaamheden Oost - Hemelvaartweekend 066 Raymond Bos-6

Op maandagochtend 5 juni gaat een nieuw fietspad langs de Europaweg open. Het fietspad loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de zuidelijke ringweg tot aan de Boumaboulevard. Fietsers kunnen het nieuwe fietspad in beide richtingen gebruiken. Het fietspad is bijvoorbeeld handig voor scholieren van de scholen op de Boumaboulevard en voor supporters van FC Groningen.

Nieuwe inrichting kruispunt Sontweg en Europaweg

De kruising van de Sontweg en de Europaweg wordt opnieuw ingericht. Vanaf 23 juni 2023 kan het autoverkeer niet meer vanaf de Sontweg linksaf de Europaweg op. Vanwege de werkzaamheden is de Sontweg tussen Sontplein en Europaweg drie weken dicht.

Didy Knol: ‘Lieve mama, we zijn er trots op je hier te zien’

Deze maand hebben we twee bijzondere historische afbeeldingen onthuld onder het viaduct bij de Paterswoldseweg. Een van de twee is een foto genomen bij de bevrijding van Groningen in april 1945. We zien een groep vrolijke verpleegsters. De vrouw helemaal links op de afbeelding is Hilly Klont. Haar dochter Didy Knol is trots en blij dat haar moeder hier vereeuwigd is. Bij de feestelijke onthulling van de foto sprak Didy haar moeder liefdevol toe.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.