20230601 onderdoorgang Gyas header- foto Aanpak Ring Zuid

De onderdoorgang bij Gyas is weer terug

John2 juni 2023Julianaplein


Na het heropenen van de Muntingbrug is er meer goed nieuws voor fietsers in de buurt van het Noord-Willemskanaal. De onderdoorgang voor fietsers bij de Julianabrug, bij roeivereniging Gyas, gaat op maandag 5 juni ook weer open. Vanaf dan kunnen fietsers weer langs de westzijde van het kanaal rijden en hoeven ze niet meer via bijvoorbeeld de Paterswoldseweg.

De onderdoorgang bij Gyas ging dicht vanwege de sloop van de oude Julianabrug. Inmiddels is een begin gemaakt met de nieuwbouw van de nieuwe brug. De pijlers van de brug zijn al geplaatst. Later moeten ook de liggers worden aangebracht, dat zijn de liggende delen. Ook moet de tijdelijke Julianabrug, waar de fietsers onderdoor gaan, ooit weer worden weggehaald. Fietsers moeten er dus rekening mee houden dat de onderdoorgang in de toekomst af en toe weer dicht moet.

De eerste afsluiting is al in juli. De onderdoorgang is weer dicht van maandag 3 juli (07.00 uur) tot en met vrijdag 21 juli (16.00 uur).

20230602 onderdoorgang Gyas
De onderdoorgang bij de Julianabrug (bij Gyas) in het groen. In het oranje de Muntingbrug, die eind mei weer open ging.

Muntingbrug

Eind mei ging de Muntingbrug over het kanaal weer open. Fietsers kunnen zo vanaf het Hoornsediep op de Brailleweg komen, en omgekeerd. Kom je vanaf het Hoornsediep, dan kun je over de brug nu alleen nog rechtsaf, richting het zuiden. In 2024 wordt het fietspad doorgetrokken naar het noorden, richting de stad.

20230601 Muntingbrug - foto Aanpak Ring Zuid
De Muntingbrug is ook weer open. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Fietsverbindingen

De kaart hieronder laat zien welke belangrijke fietsverbindingen in en om de zuidelijke ringweg open zijn en welke dicht. Dit is de situatie vanaf maandag 5 juni. Ook de Papiermolentunnel gaat die ochtend (rond 11.00 uur) open.

20230605 Fietskaart 5 jun-3 jul
Fietsverbindingen in het zuiden van de stad. Groen is open, rood is dicht. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Lees ook: