20230602 Werkzaamheden Oost header - Hemelvaartweekend 066 Raymond Bos-6

Nieuw fietspad langs Europaweg 5 juni open

John2 juni 2023Oost


Op maandagochtend 5 juni gaat een nieuw fietspad langs de Europaweg open. Het fietspad loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de zuidelijke ringweg tot aan de Boumaboulevard. Fietsers kunnen het nieuwe fietspad in beide richtingen gebruiken. Het fietspad is bijvoorbeeld handig voor scholieren van de scholen op de Boumaboulevard en voor supporters van FC Groningen.

Het fietspad gaat onder de zuidelijke ringweg door. Hiervoor is een fietsoversteekplaats gemaakt bij de oprit voor het autoverkeer richting Julianaplein. Via het nieuwe fietspad kunnen fietsers, komende uit de binnenstad, langs de Europaweg rechtdoor fietsen tot aan de Boumaboulevard. Ook hier staan verkeerslichten, zodat de fietsers deze weg veilig kunnen oversteken.

20230602 nieuw fietspad Europaweg2
In het groen het nieuwe fietspad langs de Europaweg.

Faunapassage

De aanleg van het fietspad is in maart 2023 gestart. De fietsoversteek bij de oprit is in mei aangelegd. Daarvoor moest de oprit drie weken worden afgesloten voor het autoverkeer. Op de plek van de fietsoversteek is ook een faunapassage aangebracht. Deze bestaat uit een ondergrondse buis waardoor kleine dieren, zoals egels, de ringweg veilig kunnen passeren.


Lees ook: