Aanpak Ring Zuid | 2 februari 2024 | Algemeen

19 januari 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: wat moeten we nog afronden in Ring West voor de start van Operatie Ring Zuid? Afronding tunnels Julianaplein is in zicht. In de meivakantie opent de tunnel van Assen naar Drachten voor verkeer. Verder starten we komende week met werkzaamheden in de Rivierenbuurt en plaatsen we een nieuwe betonbarrier tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein.

Ring West wordt in gereedheid gebracht voor Operatie Ring Zuid

Betonstorten Julianaplein - Tunnel Assen - Drachten

Aan de vooravond van Operatie Ring Zuid starten we begin maart met het definitief inrichten van Ring West. Een deel van de westelijke ringweg is dan dicht. Dit zou je kunnen zien als fase 0 van Operatie Ring Zuid.

Afrit Rivierenbuurt vanaf Brailleweg in februari dicht voor definitieve inrichting

Betonstorten Julianaplein - Tunnel Assen - Drachten (4)

Van 5 februari tot 1 maart 2024 richten we de nieuwe afrit Rivierenbuurt definitief in. De Rivierenbuurt blijft in deze periode met de auto bereikbaar via het Emmaplein, via de Paterswoldseweg en via de Hereweg. Fietsers en voetgangers hebben geen hinder van deze werkzaamheden.

Nieuwe betonbarrier tussen Vrijheidsplein Julianaplein

Betonstorten Julianaplein - Tunnel Assen - Drachten (3)

Tussen maandag 5 en zaterdag 17 februari plaatsen we een nieuwe betonbarrier in het midden van de N7/zuidelijke ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. We starten bij het Vrijheidsplein en werken gedurende twee weken naar het Julianaplein toe. Omwonenden kunnen hier geluidshinder van hebben.

Afronding tunnels Julianaplein in zicht: laatste dakdeel met beton volgestort

6

We komen dicht bij het afronden van de bouw van de tunnels op het ongelijkvloerse Julianaplein. Om je een indruk te geven hoe bijzonder de voortgang is hebben we wat feitjes voor je op een rij gezet. Een enorme prestatie in anderhalf jaar.

Fotoalbum: Betonstorten tunnel op Julianaplein | Foto's Raymond Bos

Betonstorten Julianaplein - Tunnel Assen - Drachten (5)

Het laatste dakdeel van de tunnel van Assen naar Drachten is volgestort met beton. De constructie van de tunnel is daardoor zo goed als af. De komende weken richten we ons op de afrondende werkzaamheden zodat je er in mei doorheen kan rijden. In deze fotoserie zie je hoe het betonstorten in zijn werk gaat.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.