20240201 afrit Rivierenbuurt header - foto Aanpak Ring Zuid _091333

Afrit Rivierenbuurt vanaf Brailleweg in februari dicht voor definitieve inrichting

John1 februari 2024Julianaplein


Van 5 februari tot 1 maart 2024 richten we de nieuwe afrit Rivierenbuurt definitief in. Dit is de afrit voor autoverkeer vanaf de Brailleweg naar de Rivierenhof en de Parkweg. De Rivierenbuurt blijft in deze periode met de auto bereikbaar via het Emmaplein, via de Paterswoldseweg en via de Hereweg. Fietsers en voetgangers hebben geen hinder van deze werkzaamheden.

De afrit naar de Rivierenbuurt op de Brailleweg is sinds 30 oktober vorig jaar in gebruik. Bij de afrit voeren we de komende weken allerlei werkzaamheden uit voor de definitieve inrichting. Zo werken we aan de bermen, de verlichting, de bebording en het asfalt. De werkzaamheden zijn overdag, tussen 7.00 en 19.00 uur. Direct omwonenden kunnen geluidshinder ervaren.

20240201 afrit Rivierenbuurt - ARZ
n het rood de afsluiting van de afrit van de Rivierenbuurt. Kaart: OpenStreetMap.

Verkeershinder

De afrit is dicht van maandagochtend 5 februari (7.00 uur) tot vrijdagmiddag 1 maart (15.00 uur). Het verkeer naar de Rivierenbuurt wordt omgeleid via het Emmaplein. Je rijdt op de Brailleweg eerst de afrit voorbij en gaat via het Emmaviaduct rechtdoor naar het Emmaplein. Daar maak je een volledige draai, waarna je weer terug rijdt. Na de verkeerslichten bij de Stationsweg houd je rechts aan, om op de Parkweg te komen. Bij de kruising sla je linksaf en kom je in de Rivierenbuurt terecht (Parkweg).

20240201 Afrit Rivierenbuurt dicht omleidingsroute - GB
Wil je vanaf de Brailleweg naar de Parkweg, dan kun je rechtdoor rijden en keren bij het Emmaplein. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Je kunt de Rivierenbuurt ook bereiken via de Hereweg (Vechtstraat, Barestraat en Rabenhauptstraat) en via de Paterswoldseweg (Parkweg).


Lees ook: