Aanpak Ring Zuid | 17 februari 2024 | Algemeen

17 februari 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Een weekendafsluiting van de zuidelijke ringweg vanwege werkzaamheden aan de Euvelgunnebrug. De eerste bomen zijn geplant op het nieuwe Julianaplein. De oprit Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein gaat voor een periode van drie weken dicht. Bekijk vanaf maandag de presentatie over de Operatie Ring Zuid terug. Verder zijn er nieuwe foto's en wordt antwoord gegeven op de vraag: waarom worden langs de ringweg ‘witte’ lampen vervangen door gekleurde lampen?

Dit weekend aanpak storingsgevoelige Euvelgunnerbrug

20240214 Euvelgunnerbrug - Bomen en bloemen planten Oost Raymond Bos - 00085

Dit weekend proberen we de Euvelgunnerbrug in de zuidelijke ringweg helemaal storingsvrij te maken. De zuidelijke ringweg is van vrijdagavond 16 februari (20.00 uur) tot zondagavond 18 februari (19.00 uur in) beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne

Oprit Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein drie weken dicht voor aanbrengen tussenmuur

20240213_Betonnen_Barriers_plaatsen_N370_Raymond_Bos_Beeldnummer_00088

Vanwege werkzaamheden is de oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein dicht van zondagavond 18 februari (20.00 uur) tot zaterdagochtend 9 maart (06.00 uur). Voor het verkeer dat vanaf Hoogkerk/Drachten de stad nadert, is vanaf Groningen-West één rijstrook beschikbaar.

Eerste bomen verfraaien nieuwe Julianaplein

IMG_6686

Op dinsdag 13 februari is er met het aanplanten van de allereerste bomen op het Julianaplein een mooie stap gezet naar een groener Julianaplein. Het grootste en drukste verkeersknooppunt van Noord-Nederland wordt straks een groene entree van de stad Groningen.

Update werkzaamheden Julianaplein februari | Foto's Raymond Bos

240207_Update_Julianaplein_februari_2024_Raymond_Bos_Beeldnummer_00187

Op en rond het Julianaplein zijn we hard aan het werk. De komende tijd ronden we veel af, zodat het plein straks aangesloten kan worden op de ringweg. In deze fotoserie een update van de werkzaamheden zoals puin- en zandbanen, riolering, geluidschermen en meer.

Slimme vraag: waarom worden langs de ringweg ‘witte’ lampen vervangen door gekleurde lampen?

20240207 amberkleurige verlichting papiermolentunnel - 231030 Foto eindresultaat Papiermolentunnel Raymond Bos Beeldnummer 01776

Langs de zuidelijke ringweg worden op steeds meer plaatsen de gewone ‘witte’ lampen vervangen door gekleurde lampen. Waar is dat voor?

Tijdelijk weer verkeerslicht voor verkeer van Drachten naar Assen op Julianaplein

20240215 bypass Julianaplein - 220508 Laatste fase Julianaplein Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 02067

In de loop van dit jaar gaan op het Julianaplein alle verkeerslichten verdwijnen, maar de komende weken komt er juist een bij. Het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten richting Assen kan de bypass de komende weken niet gebruiken. Dit verkeer kan dus niet meer via de bypass invoegen op de A28, maar maakt gebruik van de gewone rijstroken. Daarom is hier een verkeerslicht nodig.

Geen livestream informatiebijeenkomsten Operatie Ring Zuid

20240213 informatiebijeenkomst ORZ _193744

Het lukte ons helaas niet om een livestream te maken van de informatiebijeenkomsten deze week over de gevolgen voor de zuidelijke stadswijken van Operatie Ring Zuid. Maandag zullen we een link op deze website plaatsen van een opgenomen presentatie.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.