20240213_Betonnen_Barriers_plaatsen_N370 header _Raymond_Bos_Beeldnummer_00088

Oprit Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein drie weken dicht voor aanbrengen tussenmuur

John15 februari 2024West


Op de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein gaan we de komende weken een barrier (tussenmuur) en een gootconstructie plaatsen. Vanwege deze werkzaamheden is de oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein dicht van zondagavond 18 februari (20.00 uur) tot zaterdagochtend 9 maart (06.00 uur). Voor het verkeer dat vanaf Hoogkerk/Drachten de stad nadert, is vanaf Groningen-West één rijstrook beschikbaar.

We plaatsen de barrier vanaf afrit Groningen-West en werken richting het Julianaplein. Nadat het aangebrachte beton is uitgehard, moeten we het inzagen om de werking van het beton op te vangen. Dit kan geluidsoverlast en trillingen in de directe omgeving geven. Wanneer we het beton kunnen inzagen, is afhankelijk van het weer. Het kan voorkomen dat we ‘s nachts een barrier moeten zagen.

Verkeershinder

Verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn

Het autoverkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn kan vanaf zondagavond 18 februari (20.00 uur) tot zaterdagochtend 9 maart (06.00 uur) niet gebruikmaken van de oprit naar Ring Zuid richting Julianaplein (de rode pijl in de afbeelding hieronder). In plaats hiervan kan het verkeer de oprit nemen bij de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid). Deze oprit richting Julianaplein is nu nog dicht, maar gaat zaterdag 17 februari weer open.

Het verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn kan wel gewoon naar de westelijke ringweg.

20240218 Toerit LcdH - Ring Zuid
In het rood de afgesloten oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein. De oranje stippellijn laat zien waar één rijstrook beschikbaar is. In het groen de omleidingsroute via Groningen-Zuid. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten

Voor verkeer vanuit Drachten en Hoogkerk is er één rijstrook dicht tussen afrit Groningen-West (afrit 36) en het Julianaplein. De afrit naar Martiniplaza blijft open en dat geldt ook voor de afrit richting Ring West.

Verkeer vanaf Ring West richting Julianaplein

De afsluiting heeft ook gevolgen voor het verkeer dat vanaf Ring West komt en richting het Julianaplein wil. Het verkeer richting Assen, Hoogezand en Delfzijl wordt omgeleid via de noordelijke en oostelijke ringweg. Automobilisten die toch doorrijden tot knooppunt Vrijheidsplein worden omgeleid via de Laan Corpus den Hoorn en de oprit bij de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid). Deze oprit richting Julianaplein is nu nog dicht, maar gaat zaterdag 17 februari weer open.


Lees ook: