Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

16 juni 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief blikken we vooruit op de Dag van de Bouw. Zaterdag 17 juni stellen we onze grootste drie bouwplaatsen open. Dit is een unieke kans om door de verdiepte ligging te lopen, op het toekomstige Julianaplein te staan en over de nieuwe verbindingsboog op het Vrijheidsplein te wandelen. Er is veel te zien, te doen en te beleven.

Zelf een kraan besturen en meer tijdens Dag van de Bouw

20230615 - 20220618_JvK_Dag van de Bouw_27LOWRES Jeroen van Kooten

Altijd al eens een torenkraan willen besturen? Op de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan het op bouwplaats Verdiepte ligging, via een simulator. Bijna echt dus. Verder kun je op de Dag van de Bouw onder andere zelf een muur bouwen van eps-blokken (Vrijheidsplein) en je laten rondrijden in een golfkarretje (Julianaplein). Ook voor kinderen is er van alles te doen: van happy stones schilderen tot een springkussen. Een overzicht van de activiteiten.

Sontweg weer open voor autoverkeer

20230616 Sontplein Sontweg weer open

Laatste nieuws: de kruising Sontweg-Sontplein is vrijdagmiddag weer open gegaan. De Sontweg is nu opnieuw ingericht. Belangrijkste verandering is dat autoverkeer op de Sontweg niet meer linksaf de Europaweg op kan, richting Julianaplein. Dit verkeer kan de ringweg bereiken via de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat (bij Bauhaus).

Geen verkeerslichten meer op de Verlengde Lodewijkstraat

20230615 verlengde lodewijkstraat - foto Aanpak Ring Zuid - IMG_4667

Op vrijdag 16 juni hebben we de tijdelijk geplaatste verkeerslichten op de Verlengde Lodewijkstraat uitgeschakeld. Ter hoogte van de ringweg was de weg tijdelijk versmald om bouwwerkzaamheden uit te kunnen voeren. De weg is nu iets breder geworden. Auto's en fietsen kunnen nu weer van beide kanten tegelijk de onderdoorgang passeren.

Foto-expositie ‘Rijkswaterstaat 225 jaar’ in Paviljoen

Op de Dag van de Bouw op 17 juni is in Paviljoen Ring Zuid de foto-expositie ‘Rijkswaterstaat 225 jaar’ te zien. De expositie geeft een beeld van hoe Rijkswaterstaat in het verleden, het heden en in de toekomst zich heeft ingezet voor een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland.

Luchtfoto's | 13 juni 2023 | Foto's: Rijkswaterstaat

We werken hard door en de vorderingen zijn in dit fotoalbum goed te zien! Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied West tot deelgebied Oost zie je de omgeving snel veranderen. In dit fotoalbum zie je de werkzaamheden vanuit de lucht. We vliegen onder meer langs het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging.

Vragen en antwoorden over de toekomstige ovonde bij de Brailleweg

Bij de Brailleweg gaan we een ovale rotonde aanleggen, ook wel een ovonde genoemd. De ovonde verbindt straks de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg die vanaf de Brailleweg naar de Hereweg loopt. In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen over de ovonde.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.