Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

14 april 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de werkzaamheden aan de westzijde van de stad. We gaan hier komende week verder met de herinrichting van de A7/N7. Dat heeft vooral gevolgen voor het autoverkeer dat vanaf Drachten/Hoogkerk de stad nadert.

Tijdelijk één rijstrook de stad in vanaf Hoogkerk tot Vrijheidsplein

Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein zijn we bezig met de verbreding van de A7/N7. We werken op dit moment aan de zuidzijde van de weg (de stad in). Vanaf maandag 17 april 22.00 uur gaan we verder met de definitieve inrichting. Hierdoor is er vanaf dan tot vrijdag 12 mei 22.00 uur maar één rijstrook beschikbaar de stad in vanaf aansluiting Hoogkerk tot het Vrijheidsplein.

Afrit naar Laan Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis vanuit westen dicht vanwege herinrichting

Automobilisten vanuit Hoogkerk/Drachten kunnen vanaf komende maandagavond 17 april (22.00 uur) tot begin september niet meer de afrit nemen naar de Laan Corpus den Hoorn en het Martini Ziekenhuis. We gaan deze afrit opnieuw inrichten. Dit deel van de stad is dan vanuit het westen te bereiken via het Julianaplein en de A28-afrit Groningen Zuid. Voor ambulances die met spoed richting het ziekenhuis gaan, hebben we een tijdelijke afrit gemaakt. Ook politie en brandweer kunnen hiervan gebruik maken.

Fiets- en voetpad naast busonderdoorgang Hoogkerk anderhalf week dicht voor renovatie

Komende week gaan we verder met het renoveren van het viaduct over de busbaan in Hoogkerk. Vanwege de veiligheid gaan de eerste anderhalve week van de werkzaamheden het voetpad en het fietspad naast de busbaan dicht. Van maandag 17 april t/m woensdag 26 april kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de tunnel. De bussen gaan er wel onderdoor. Fietsers richting de stad of vanuit de stad kunnen onder de A7 door via de Piccardthoftunnel.

Maandag start definitieve inrichting Maaslaan

20230413 Maaslaan - foto Aanpak Ring Zuid _170011

Maandag 17 april starten we de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van de Maaslaan. Hiervoor is de Maaslaan tot half augustus in delen dicht. Tijdens deze periode brengen we nieuwe bestrating aan en leggen we nieuwe stoepen aan.

Wat is dicht?

20220919 Viaduct Van Iddekingeweg Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 04922

Steeds meer werkzaamheden aan de ringweg van Groningen hebben gevolgen voor het auto- en fietsverkeer. Op de kaart 'Wat is dicht?' is snel te zien welke afsluitingen er op dit moment zijn voor het autoverkeer in de stad. Voor fietsers heeft Groningen Bereikbaar een actuele kaart met fietsafsluitingen.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.