20230404 onderdoorgang busbaan Hoogkerk header - foto Aanpak Ring Zuid _142823

Fiets- en voetpad naast busonderdoorgang Hoogkerk anderhalf week dicht voor renovatie

John12 april 2023West


Komende week gaan we verder met het renoveren van het viaduct over de busbaan in Hoogkerk. Vanwege de veiligheid gaan de eerste anderhalve week van de werkzaamheden het voetpad en het fietspad naast de busbaan dicht. Van maandag 17 april t/m woensdag 26 april kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de tunnel. De bussen gaan er wel onderdoor. Fietsers richting de stad of vanuit de stad kunnen onder de A7 door via de Piccardthoftunnel.

Werkzaamheden

Bij de start van de renovatie van het viaduct in 2022 is schade ontdekt in de bovenste laag van het viaduct (de druklaag). Dit is nog een gevolg van een brand die in het verleden bij het viaduct heeft gewoed. Destijds is een deel van de druklaag vervangen, maar ook een deel niet. We gaan het beton grondig inspecteren en waar nodig herstellen. Het gedeelte dat in het verleden al vervangen is, hoeft niet gerenoveerd te worden. De schades die ontdekt zijn, hebben geen invloed gehad op de constructieve betrouwbaarheid van het viaduct. Eerder hebben we vooral aan de noordzijde van het viaduct gewerkt, nu gaan we verder met de zuidzijde. De werkzaamheden duren tot september.

Fietsers en voetgangers

De werkzaamheden hebben vooral gevolgen voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen anderhalf week de onderdoorgang niet gebruiken.

20230411 omleiding fietsers afsluiting fietspad onderdoorgang busbaan Hoogkerk
In het rood het afgesloten fietspad bij de busonderdoorgang. Via de Borchsingel fiets je naar de Piccardhoftunnel in het Stadspark.

Ben je op de fiets op weg naar de stad, dan kun je via de Borchsingel naar de Piccardthoftunnel rijden. Hiermee kom je uit op de Campinglaan in het Stadspark. Vanaf daar kun je door het park richting de Paterswoldseweg fietsen. Op de terugweg kun je dezelfde route nemen.

Ga je vanuit Vinkhuizen of Hoogkerk op de fiets richting Roden, dan kun je ook het viaduct over de A7 bij de Roderwolderdijk nemen.

20220511 Piccardthoftunnel header - foto CPG
De Piccardthoftunnel in het Stadspark. Foto: Combinatie Herepoort.

Voor voetgangers is de route via de Piccardthoftunnel behoorlijk ver. Moet je bijvoorbeeld vanaf de P+R naar de Eemsgolaan, dan kun je in deze periode beter een bus nemen die onder het viaduct doorrijdt, zoals Qlink-lijnen 3 en 4.

Auto’s en bussen

Vanwege de werkzaamheden aan het viaduct is ook oprit 35 vanaf Hoogkerk naar de stad dicht. Dit is vanaf maandagavond 17 april (22.00 uur) tot vrijdagavond 23 juni (22.00 uur). Het verkeer wordt omgeleid via de Peizerweg.

Voor bussen is de busoprit op de A7/N7 richting het Julianaplein afgesloten tot maandagochtend 4 september. De bussen die normaalgesproken deze oprit gebruiken, rijden nu een andere route, maar doen dezelfde haltes aan.

Meer info


Lees ook: