Tijdelijk één rijstrook de stad in vanaf Hoogkerk tot Vrijheidsplein

Joshi13 april 2023West


Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein zijn we bezig met de verbreding van de A7/N7. We werken op dit moment aan de zuidzijde van de weg (de stad in). Op maandag 17 april 22.00 uur gaan we verder met de definitieve inrichting. Hierdoor is er vanaf dan tot vrijdag 12 mei 22.00 uur maar één rijstrook beschikbaar de stad in vanaf aansluiting Hoogkerk tot het Vrijheidsplein.

Normaalgesproken zijn er richting de stad twee rijstroken. De komende weken is de meest rechterrijstrook afgesloten. Dit is de rijstrook die op dit moment ook langs oprit 35 Hoogkerk en afrit 36 Groningen-West gaat. Het verkeer kan vanaf maandagavond alleen nog over de linkerrijstrook richting het Julianaplein.

Dit is de huidige situatie. Aan de linkerkant is het verkeer richting Groningen-West te zien. Aan de andere kant zie je het verkeer tegemoet komen die voor de rijstrook richting het Julianaplein hebben gekozen. Alleen deze rijstrook is vanaf maandag 17 april 22.00 uur nog beschikbaar. Foto: Raymond Bos
Dit is de huidige situatie, gezien met de rug naar de stad. Aan de linkerkant is nog net het verkeer richting Groningen-West te zien. Aan de andere kant zie je de auto's tegemoet komen op de rijstrook richting het Julianaplein. Alleen deze rijstrook is vanaf maandag 17 april 22.00 uur nog beschikbaar. Foto: Raymond Bos

Diverse werkzaamheden tijdens nieuwe fase aan zuidzijde A7/N7

We werken in deze fase aan de zuidzijde van de A7/N7. We leggen mantelbuizen aan, brengen op een deel van de weg nieuw asfalt aan, vervangen de voegen en plaatsen de resterende geleiderails in de middenberm. Verder werken we door aan de kabels, leidingen en de afwerking van de buitenberm. Daarnaast heien we op dinsdag 2 en woensdag 3 mei funderingspalen in voor vijf portalen in de buitenberm. Halverwege mei gaan we deze portalen plaatsen. De A7/N7 is daarvoor drie nachten dicht.

Houd rekening met extra reistijd

Doordat er maar één rijstrook beschikbaar is, verwachten we vooral in de ochtendspits lange files tussen aansluiting Leek en het Vrijheidsplein. Houd rekening met extra reistijd. We adviseren automobilisten om buiten de spits te reizen of de auto op P+R Leek te parkeren en vanaf daar met de bus verder te reizen naar de stad. Bussen mogen over de vluchtstrook langs de file rijden. Daarnaast kan je gebruik maken van het overige openbaar vervoer. Of werk als dat kan thuis.

Extra afsluitingen vanaf 12 mei

Na vrijdag 12 mei 22.00 uur zijn er in de nachten tot maandag 15 mei nog enkele afsluitingen nodig om deze fase aan werkzaamheden af te ronden. Deze afsluitingen kan je vinden in dit artikel.

Definitieve inrichting nog niet helemaal klaar

Na deze werkzaamheden is de definitieve inrichting nog niet helemaal afgerond. We werken dan verder in de buitenberm, maar richting de stad zijn dan weer twee rijstroken beschikbaar.

De vijfde en laatste fase van de definitieve inrichting van de A7/N7 start op vrijdag 11 augustus. In september zijn de werkzaamheden op de A7/N7 tussen Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn grotendeels afgerond.

Meer informatie


Lees ook: