logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | West

11 maart 2022

In deelgebied West zorgen we voor een betere aansluiting van de A7 op de zuidelijke en westelijke ringweg en een snellere doorstroming op het Vrijheidsplein. Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein komen extra rijstroken. Deelgebied West is het gebied vanaf Hoogkerk tot aan de Paterswoldseweg. Het omvat Hoogkerk, Buitenhof, Piccardthof, het Stadspark en het noordwestelijk deel van Corpus den Hoorn.

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Twee nieuwe uitkijkpunten geopend: bij Julianaplein en Vrijheidsplein

uitkijkpunten

Wie de werkzaamheden aan de ringweg wil volgen, kan nu ook ter plekke een kijkje nemen. Zowel bij het Julianaplein als bij het Vrijheidsplein is een nieuw uitkijkpunt geopend.

Drie nieuwe mijlpalen in zicht

mijlpalen

In de buurt van het Julianaplein zijn we niet alleen bezig met Operatie Julianaplein. Deze maand nog bereiken we maar liefst drie nieuwe mijlpalen in ons project.

Voortgang werkzaamheden vanuit de lucht | 8 maart 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat

Laan Corpus den Hoorn - botrotonde

In dit fotoalbum nemen we je mee vanuit de lucht naar de vier deelgebieden: Oost, Zuiderplantsoen, Julianaplein en West.We laten je per deelgebied zien waar we nu staan en waar we naar toe werken.

Slimme vraag: hoe ziet de ‘superrotonde’ eruit?

superrotonde

Sinds vorige week vrijdag heeft Groningen misschien wel de grootste rotonde van Nederland. Hoe ziet deze nieuwe superrotonde eruit?

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.