20220303 Update werkzaamheden op de ring tussen west en julianaplein header Raymond Bos Beeldnummer 06970

Drie nieuwe mijlpalen in zichtIn de buurt van het Julianaplein zijn we niet alleen bezig met Operatie Julianaplein. Deze maand nog bereiken we maar liefst drie nieuwe mijlpalen in ons project. Op 24 maart gaat de definitieve afrit van de A28 naar het centrum open. Op 28 maart is de noordzijde van het viaduct over de Paterswoldseweg klaar. En op dezelfde dag gaat ook de nieuwe oprit open vanaf Laan Corpus den Hoorn naar de ringweg.

A28-Afrit centrum

Rijd je vanaf Haren/Assen (A28) naar de binnenstad, dan kun je sinds eind vorig jaar gebruik maken van de nieuwe afrit Centrum. Het laatste stukje van deze afrit was nog een tijdelijke weg. De afrit moet immers in de eindsituatie over het verdiept liggende fietspad heen. Dit fietspad loopt langs het Noord-Willemskanaal en gaat onder de A28 en de op- en afrit door. De afgelopen tijd hebben we het viaduct gemaakt voor de afrit, waar de auto’s overheen gaan en de fietsers onderdoor. Op 24 maart gaat ook dit stuk van de afrit open. Rond de zomer is het verdiept liggende fietspad klaar.

20220310 A28-afrit centrum - foto Cees Heuving CHP
De nieuwe afrit is deze week geasfalteerd. Foto: Combinatie Herepoort.

Viaduct Paterswoldseweg noordzijde

Aan de noordzijde van de Paterswoldseweg hebben we een nieuw viaduct gebouwd tegen het bestaande viaduct aan. Vanaf 28 maart rijdt hier verkeer overheen. Nu zijn we ook bovenop het viaduct bezig, dus op de zuidelijke ringweg. We asfalteren, plaatsen verlichting, brengen belijning aan en werken de weg af. Later deze maand werken we hier ook enkele nachten. We bevestigen dan de glaspanelen op het viaduct boven de Paterswoldseweg. Als op 28 maart het viaduct in gebruik wordt genomen, blijft de tijdelijke brug alleen nog open voor bouwverkeer.

20220125 Julianaplein - Paterswoldseweg - leggen definitief asfalt Raymond Bos Beeldnummer 01148
Bovenop het viaduct wordt volop gewerkt. Foto: Raymond Bos (eind januari 2022)..
Paterswoldseweg Noordzijde
Impressie van het toekomstige viaduct over de Paterswoldseweg.

Nieuwe oprit Laan Corpus den Hoorn

Ook bijna klaar is de nieuwe oprit bij Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein. Tot nu toe moest dit verkeer via de parallelweg naast de ringweg en het Vrijheidsplein om bij het Julianaplein te komen. De nieuwe oprit loopt vanaf de parallelweg de ringweg op en gaat onder de toekomstige afrit naar de westelijke ringweg door.

20220303 Update werkzaamheden op de ring tussen west en julianaplein Raymond Bos Beeldnummer 06970
De nieuwe oprit, gezien vanaf het oosten. Over de onderdoorgang komt nog een nieuwe afrit. Foto: Raymond Bos.
20220308 luchtfoto nieuwe oprit Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein - foto Rijkswaterstaat - 0J9A5498 ARZ d.d. 8 mrt 2022 (50)
De nieuwe oprit, gezien vanuit de lucht. Rechts de Laan Corpus den Hoorn. Foto: Rijkswaterstaat.
Impressie nieuwe oprit Laan Corpus den Hoorn richting Julianaplein
Impressie van de nieuwe oprit, gezien vanuit het westen. Autoverkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn (rechts vooraan) kan straks rechtsaf de parallelweg op en dan onder de afrit door de ringweg op.

Lees ook: