Aanpak Ring Zuid | Algemeen

11 augustus 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie lees je meer over de heropening van de Van Ketwich Verschuurlaan: je kunt weer over de A28 rijden. We brengen je op de hoogte van de rijstrookafsluitingen op de A7 vanaf komend weekend. En daarnaast delen we details over fase 2 van de Vondellaan en rijden we over de gloednieuwe T-kruising Kielerbocht-Skagerrak.

T-kruising Kieler Bocht-Skagerrak is geopend

Afbeelding-T-kruising-Kieler-Bocht3

Op bedrijventerrein Eemspoort is de rotonde op de kruising van de Kieler Bocht en het Skagerrak vervangen door een T-kruising. De nieuwe T-kruising is sinds vrijdag 4 augustus 2023 open voor verkeer. We maakten een testritje, rij je mee?

In beide richtingen rijstrook dicht op A7 tussen Groningen en Hoogkerk

Botrotonde nieuwe situatie

Vanaf vrijdag 11 augustus 22.00 uur tot vrijdag 1 september 22.00 uur is de rechter rijstrook van Hoogkerk naar Groningen-West niet beschikbaar. En van maandag 14 augustus 06.00 uur tot zaterdag 2 september 22.00 uur is ook een rijstrook van Groningen naar Hoogkerk afgesloten. Er blijft één rijstrook open in beide richtingen. Dit kan mogelijk tot vertragingen leiden.

Van Ketwich Verschuurlaan weer open en nachtafsluiting A28

A28

Vanaf zaterdag 12 augustus rijdt het verkeer niet meer via de af- en toerit bij Groningen-Zuid maar weer over één baan van de A28 zelf. De andere baan blijft dicht. De af- en toerit blijven nog dicht tot 28 augustus, maar de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan kan weer open.

Vondellaan door naar fase 2

de_wijert_vondellaan_variant_b_impressie_20130410_w8 (1)

De Vondellaan in de wijk De Wijert krijgt een eigen aansluiting op de zuidelijke ringweg. Deze directe verbinding gaat zorgen voor extra verkeer op de Vondellaan. Om de toename van het verkeer goed en veilig in te passen, richten we de weg anders in. Zo zorgen we ervoor dat de weg veilig blijft voor weggebruikers en aanwonenden.

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden 2023.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.