Scherm­afbeelding 2023-08-10 om 12.16.45

Vondellaan door naar fase 2

Sanne10 augustus 2023Julianaplein


We richten de Vondellaan definitief in. Vanaf 14 augustus tot 18 september werken we ook op de rotonde Vondellaan en Van Iddekingeweg. De rotonde is daarom tot 9 november dicht voor alle verkeer.

Op de Vondellaan zijn we al aan het werk tussen de Brailleweg en de rotonde. Het asfalt is weg gevreesd en is de grond afgegraven. Vanaf 14 augustus, 7:00 uur, tot 18 september, 19:00 uur, werken we aan de weg tussen de Brailleweg en de rotonde bij de Van Iddekingeweg (de blauwe lijn in de afbeelding).

20230705_planning_vondellaan

Wat gaan we doen?

Vanaf 14 augustus tot 9 november werken we op de rotonde. Tot die tijd is de rotonde dicht voor verkeer. We frezen we het asfalt weg en werken aan de riolering. Vervolgens brengen we een nieuwe laag zand aan. Deze trillen we aan met een wals. Daarna komt er een nieuwe puinfundering bovenop en als laatste brengen we het nieuwe asfalt aan.

Wat merk je ervan?

De Vondellaan is tijdens deze werkzaamheden gesloten vanaf de Brailleweg tot en met de rotonde bij de Van Iddekingeweg. Door de graafwerkzaamheden kan er bij droog weer hinder ontstaan door (stuif)zand.

Bereikbaarheid

We proberen het voetpad op de rotonde bij de Van Iddekingeweg zo lang mogelijk open te houden. Als dat niet mogelijk is, kun je het pad achter de Vondelflat gebruiken. Let op: de bus volgt in deze periode een andere route. Hij gaat via de Brailleweg over de A28 en de Ketwich Verschuurlaan, maar rijdt niet in Wijert-Noord. Controleer dus voor vertrekt even je route.

Toekomstige situatie

De Vondellaan in de wijk De Wijert heeft door het project Aanpak Ring Zuid een eigen aansluiting op de zuidelijke ringweg gekregen. Deze directe verbinding gaat zorgen voor extra verkeer op de Vondellaan. Om de toename van het verkeer goed en veilig in te passen, richten we de weg anders in. Zo krijgen fietsers bijvoorbeeld een eigen rijstrook en zorgen we ervoor dat de weg veilig blijft voor weggebruikers en aanwonenden.

Meer over de Vondellaan lees je op onze deelprojectpagina Herinrichting Vondellaan.


Lees ook: