A28

Van Ketwich Verschuurlaan weer open en nachtafsluiting A28

Marloes10 augustus 2023Oost


Vanaf zaterdag 12 augustus rijdt het verkeer niet meer via de af- en toerit bij Groningen-Zuid maar weer over één baan van de A28 zelf. De andere baan blijft dicht. De af- en oprit blijven nog dicht tot 28 augustus, maar de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan kan weer open.

Vorige zomer hebben we de westzijde van de A28 definitief ingericht. Deze zomer is de oostzijde van de weg aan de beurt. Het gaat om de rijbaan die naar de stad leidt. Om genoeg werkruimte te hebben op het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan werd het verkeer vanuit Haren/Assen via de afrit en oprit geleid. Daardoor was de doorgang onder het viaduct ook gesloten tot en met vrijdag 11 augustus. Vanaf zaterdagochtend verandert de situatie weer.

Van Ketwich Verschuurlaan weer open

We verschuiven onze werkzaamheden een stukje naar het noorden op de A28. Hierdoor kan het verkeer weer over het viaduct rijden. Ook de doorgang onder het viaduct aan de Van Ketwich Verschuurlaan kan weer open. De afrit en oprit gaan dan juist dicht. Deze situatie duurt tot vrijdag 25 augustus 22.00 uur.

Het weekend van 26 t/m 27 augustus asfalteren we de A28 vanaf Haren tot aan het Julianaplein. Dan is de A28 helemaal dicht voor autoverkeer. De onderdoorgang van de Van Ketwich Verschuurlaan blijft dan gewoon open. Eind augustus moeten alle werkzaamheden aan de A28 klaar zijn zodat de weg richting de stad weer volledig toegankelijk is.

Nachtafsluiting

Tijdens de nacht van vrijdag 11 augustus 20.00 uur tot zaterdag 12 augustus 06.00 uur treffen we voorbereidingen en wordt de nieuwe situatie klaargezet. Deze nacht is de A28 tijdelijk afgesloten van Haren tot aan het Julianaplein.


Lees ook: