nieuwe botrotonde header

In beide richtingen een rijstrook dicht op A7 tussen Groningen en Hoogkerk

Marloes10 augustus 2023West


Vanaf vrijdag 11 augustus 22.00 uur tot vrijdag 1 september 22.00 uur is de rechter rijstrook van Hoogkerk naar Groningen-West niet beschikbaar. En van maandag 14 augustus 06.00 uur tot zaterdag 2 september 22.00 uur is ook een rijstrook van Groningen naar Hoogkerk afgesloten. Er blijft één rijstrook open in beide richtingen. Dit kan mogelijk tot vertragingen leiden.

De werkzaamheden hebben te maken met de volgende fase van de definitieve inrichting van de A7/N7. Er komen extra rijstroken tussen Hoogkerk en het vrijheidsplein. In september zijn de werkzaamheden op de A7/N7 tussen Westpoort en de aansluiting bij Laan Corpus den Hoorn grotendeels afgerond.

0811 Rijstrookafsluiting A7 Hoogkerk-Groningen (2)
Oranje: de afgesloten rijstroken. Rood: helemaal afgesloten

A7-afrit 36 Groningen-West naar Martini Ziekenhuis (van 11 augustus tot 1 september)

Kom je vanaf Hoogkerk/Drachten over de A7 naar de stad Groningen, dan kun je in deze periode niet afrit 36 naar Groningen-West nemen. Er wordt hard gewerkt aan het definitief inrichten van afrit 36 richting Laan Corpus den Hoorn. Afrit 36 gaat vanaf 4 september weer open in de nieuwe vorm. Dat betekent dat er straks twee rijstroken zijn. Eén rijstrook leidt naar de rotonde richting Corpus den Hoorn/Stadspark en de andere gaat over de dubbele rotonde richting Ring West. Ook wordt op de hoofdrijbaan een extra rijstrook gemaakt in de vorm van een weefstrook, oftewel een gecombineerde in- en uitvoegstrook.

A7: één rijstrook van Groningen-West tot Hoogkerk (van 14 augustus tot 2 september)

Het autoverkeer vanuit de stad richting Hoogkerk/Drachten rijd via één rijstrook. Dit heeft te maken met de aanleg van de nieuwe verbindingsboog vanaf Ring West. Deze boog zorgt ervoor dat het verkeer vanaf de westelijke ringweg (N370) straks direct de N7 op kan richting Hoogkerk/Drachten. Het verkeer hoeft dan niet meer via de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Voor de voorbereidingen moet de nieuwe situatie op de weg klaargezet worden. Daarvoor moet een deel van de weg een avond en nacht helemaal dicht. Van zondag 13 augustus 22.00 tot maandag 14 augustus 06.00 is de weg dicht vanaf afrit 36 (Ring West) tot Laan Corpus den Hoorn.

Toerit van Hoogkerk naar Groningen afgesloten

De toerit bij Hoogkerk richting Groningen is ook dicht door de afgesloten rijstrook naar Groningen. Deze sluiting is van vrijdag 11 augustus 22.00 uur tot maandag 4 september 6.00 uur. Er is een omleiding via het Hoendiep. De P+R Hoogkerk blijft bereikbaar.

Meer informatie


Lees ook: