Header-T-kruising-Kieler-Bocht

T-kruising Kieler Bocht-Skagerrak is geopend

Marloes7 augustus 2023Oost


Op bedrijventerrein Eemspoort is de rotonde op de kruising van de Kieler Bocht en het Skagerrak vervangen door een T-kruising. De nieuwe T-kruising is sinds vrijdag 4 augustus 2023 open voor verkeer.

De rotonde is vervangen vanwege de aanleg van de nieuwe op- en afritten bij de bedrijventerreinen Driebond en Eemspoort. De op- en afritten aan beide kanten van de zuidelijke ringweg verbeteren de bereikbaarheid van de bedrijven.

Vroeger lagen er drie rotondes vlak na elkaar tussen Driebond en de Kielerbocht. Dat was in het verleden nodig vanwege het drukke verkeer van oost naar west. De rotonde Kieler Bocht-Skagerrak was aangelegd vanwege de oude oprit naar de ringweg.

oude situatie Kielerbocht - cg3a0370_arz_174_1
Zo zag de oude rotonde Kieler Bocht eruit (2023)

Door de nieuwe op- en afritten zijn deze rotondes niet meer nodig. En ook vormden ze een obstakel voor vrachtwagens. Daarom is er besloten twee van de drie rotondes te vervangen door een T-kruising. Die ene bij de Kieler Bocht en het Skagerrak is nu een T-kruispunt. Het asfalt is ook vernieuwd.

Verkeer dat vanaf het Julianaplein komt, kan nu rechtstreeks naar de Kieler Bocht (Eemspoort) rijden en vanaf de Kieler Bocht kun je nu ook de oprit nemen richting Hoogezand (A7). Aan de andere kant van de weg, bij de Stettinweg (Driebond) kun je binnenkort de weg af en op richting het Julianaplein.

Nieuwe situatie OpenStreetmaps - Kieler-Bocht-T-Kruising
De nieuwe situatie van de Kieler Bocht-Skagerrak. Kaart: OpenStreetMap

Rij mee:

Vanochtend maakten we een ritje over het nieuwe kruispunt. We reden vanuit het oosten naar het westen op de Kieler Bocht. Bekijk zelf hoe deze kruising eruitziet in de video hieronder.

Bekijk hieronder hoe de T-kruising eruitziet vanaf de rotonde Gotenburgweg richting het Skagerak.

Zomerwerkzaamheden

De hindernis is nog niet voorbij. De zuidelijke ringweg is nu nog dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg tot en met vrijdag 1 september. De zomerwerkzaamheden duren nog tot en met 4 september. Meer informatie daarover vind je hier.


Lees ook: