canvas-RWSNN_ARZ d.d. 18 mrt 2019 (282)

Sloop oude zuidbaan van zuidelijke ringweg van startDeze week begint Combinatie Herepoort met de sloop van de oude zuidbaan van de zuidelijke ringweg. Het gaat om het gedeelte tussen de Esperantokruising en het Oude Winschoterdiep. Over de oude zuidbaan rijdt geen verkeer meer, want begin februari is het verkeer omgezet naar de tijdelijke weg. De werkzaamheden duren tot midden juni. Omwonenden kunnen geluidsoverlast van de werkzaamheden hebben. Het verkeer op de ringweg heeft geen hinder van de werkzaamheden.

Combinatie Herepoort voert de werkzaamheden aan de oude zuidbaan uit op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Eerst verwijderen we het asfalt en de stalen barriers. Daarna kunnen we de oude geluidsschermen slopen. Langs de tijdelijke weg worden momenteel nieuwe geluidsschermen geplaatst. Het plaatsen van de nieuwe schermen gebeurt in de nacht. Zodoende ondervindt het verkeer zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden. De sloop van de oude zuidbaan is nodig om ruimte te maken voor de aanleg van het verdiepte weggedeelte.

Oude afrit Oosterpoort

In april wordt ook de oude afrit Oosterpoort gesloopt. Dit is de afrit van de oude zuidbaan die parallel ligt aan de H.L. Wichersstraat. Deze afrit is sinds de zomer van 2017 dicht.

afbeelding sloop zuidbaan-2
Sloop oude zuidbaan zuidelijke ringweg

Hinder

De sloop van de oude zuidbaan tussen de Esperantokruising en het Oude Winschoterdiep en de oude afrit duurt tot midden juni. De werkzaamheden gebeuren overdag, om de overlast voor de omwonenden te beperken. Ook proberen we de geluidsoverlast zo veel mogelijk terug te dringen door containers rondom de grote sloopkranen te plaatsen. Verder komt er een geluidswerend doek langs de opening van het viaduct ter hoogte van het Oude Winschoterdiep (zie de afbeelding). Direct omwonenden ontvangen een brief over de werkzaamheden.


Lees ook: