canvas-72_JvK_20160613_Afslag_Winschoterdiep_A7_01

Afrit Oosterpoort vanaf 31 juli definitief afgeslotenOp 31 juli 2017 gaat de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Oosterpoort definitief dicht. Vorige maand is al de toerit afgesloten. Het verkeer kan gebruikmaken van de afrit bij de Europaweg.

Het gaat om de afrit Oosterpoort (37a) voor het verkeer vanaf het Julianaplein. Het verkeer dat gebruik maakte van deze afrit kan voortaan het beste doorrijden naar de afrit Europaweg. Via de Europaweg en de Griffeweg zijn de Oosterpoortwijk en Europapark-noord te bereiken. Wie naar woonwijk De Linie gaat of naar de bedrijven op het Europapark, kan via de Europaweg en de Boumaboulevard.

Werkzaamheden

Het afsluiten van de af- en toerit is nodig voor de werkzaamheden die de komende maanden in de omgeving worden uitgevoerd. Van 6 tot 14 augustus wordt gewerkt bij de spoorovergang bij de Esperantostraat. Het treinverkeer tussen Groningen en Assen, Winschoten en Veendam wordt dan stilgelegd. Voor en tijdens de treinvrije periode worden ook werkzaamheden verricht aan de bestaande geluidschermen langs de toe- en afrit. Deze worden voor een deel verwijderd. In het najaar beginnen de voorbereidingen van de aanleg van de tijdelijke weg op de noordbaan van de ringweg.

Eindsituatie

De toe- en afrit bij de Oosterpoortbuurt komen vanwege de verdiepte ligging en het Zuiderplantsoen ook in de eindsituatie niet terug. De Oosterpoortbuurt blijft dan per auto bereikbaar via de Griffeweg aan de noordkant en de Verlengde Lodewijkstraat aan de zuidzijde.


Lees ook: