canvas-printscreen nieuwe routekaart

Bekijk de nieuwe routes na de ombouw van de zuidelijke ringweg

John29 maart 2017


Het is waarschijnlijk de meest gestelde vraag over Aanpak Ring Zuid. Hoe kom ik na de ombouw van de zuidelijke ringweg van A naar B? Op deze website hebben we een nieuwe kaart die dat duidelijk maakt.

Door de ombouw van de zuidelijke ringweg verandert er het een en ander aan het verkeer in en rond de stad. Bepaalde aansluitingen vervallen (zoals bij de Oosterpoort), andere wegen krijgen een andere aansluiting op de zuidelijke ringweg (zoals de Herweg) en er komen ook nieuwe aansluitingen (zoals Vondellaan).

Veel inwoners van Groningen vragen zich af wat deze veranderingen betekenen voor hun dagelijkse routes. Hoe komt ik straks vanuit de Rivierenbuurt richting Drachten? Of hoe kom ik straks vanuit Hoogezand bij het DUO-gebouw?

Routekaart

De routekaart op deze website geeft op zulke vragen antwoord. Kies uit een lijst je vertrekpunt en je eindpunt en op de kaart ‘rijdt’ een rood bolletje de handigste route.

Beperkingen

De kaart is een handig hulpmiddel, maar kent ook beperkingen. In de lijst staan de belangrijkste wijken en bestemmingen. Bijvoorbeeld: ‘stationsgebied’ of ‘Helpman’. Afhankelijk van uw precieze begin- of eindpunt, kan een andere route beter geschikt zijn. Let op: de kaart is gebaseerd op de eindsituatie, dus als de hele ombouw klaar is, volgens de huidige planning in 2021. De kaart geeft niet de routes weer in de tijdelijke situatie.

JvK_20130626_Zuidelijke_Ringweg_5

Lees ook: