canvas-Aanpak Ring Zuid 2-2-2019-16

Verkeer zuidbaan ringweg (richting Hoogezand) succesvol omgezetVanochtend rond 8.00 uur is op de zuidelijke ringweg de tijdelijke zuidbaan (voor het verkeer richting Hoogezand) in gebruik genomen. De werkzaamheden voor het omzetten van de rijbaan deze nacht zijn succesvol verlopen. De oprit Hereweg-Kempkensberg is nu vervallen.

De tijdelijke zuidbaan op de ringweg ligt op de plek van de voormalige noordbaan. Hij begint ter hoogte van de Hereweg en loopt door tot vlak voor de afrit naar de Europaweg. De rijbaan bestaat uit twee versmalde rijstroken. De maximumsnelheid is 70 km per uur. Deze situatie blijft de komende jaren bestaan. Vanaf het Julianaplein is de afrit Hereweg nog bereikbaar. Ook kan het verkeer vanaf de Hereweg nog de oprit Julianaplein nemen. Via de webcam kun je de nieuwe situatie zien.

2019-02-02 infographic tijdelijke zuidbaan v2

De oprit Kempkensberg ging gisteravond rond 22.00 uur definitief dicht. Het verkeer vanaf de Hereweg kan nu niet meer via de Kempkensberg de zuidelijke ringweg oprijden richting Hoogezand en Delfzijl. De kaart hieronder laat zien wat de alternatieven zijn.

Omleidingsroutes stremming oprit Kempkensberg_aangepast Sontbrug

Werkzaamheden

De werkzaamheden vannacht verliepen volgens planning. Combinatie Herepoort heeft onder andere asfalt aangebracht en de markering aangepast. Verder hebben we tijdelijke bebording geplaatst, hectometerbordjes omgezet en reflectoren op de middenbarrière aangebracht. Tot slot hebben we zout over de tijdelijke zuidbaan gestrooid omdat het nog licht vroor.

20190202 aanleg tijdelijke zuidbaan - foto chp
Werkzaamheden afgelopen nacht op de zuidelijke ringweg voor de tijdelijke zuidbaan. Foto: Combinatie Herepoort.

Ombouw

Met het omzetten van het verkeer is een volgende stap gezet in de ombouw van de zuidelijke ringweg. Het deel van de zuidbaan waar nu geen verkeer meer rijdt, kan de komende tijd worden afgebroken. Op deze plek wordt de nieuwe ringweg gebouwd. Dit deel van de weg wordt verdiept aangelegd. Daaroverheen komen drie ‘deksels’, met daar bovenop een nieuw park: het Zuiderplantsoen.

Headerfoto: Raymond Bos.


Lees ook: