canvas-20190219_075623

Ontbijtkoek voor fietsers tijdelijke doorgang HelperzoomVanochtend hebben we fietsers bij de tijdelijke fietsdoorgang op de Helperzoom getrakteerd op ontbijtkoek. Met deze actie willen we hen erop wijzen dat de tijdelijke doorgang woensdag 20 februari om 9.00 uur dicht gaat. De Verlengde Lodewijkstraat is dan weer open.

De Helperzoom is voor alle verkeer afgesloten van 20 tot en met 27 februari. Dit is nodig voor de sloop van het Esperantoviaduct. Voor auto’s is de Helperzoom al vanaf 11 februari dicht. Fietsers kunnen nu nog passeren via een tijdelijke doorgang. Dat is vanaf woensdag 9.00 uur niet meer mogelijk. De Helperzoom is op donderdag 28 februari weer open voor alle verkeer.

Fietsers vanuit het zuiden richting centrum en omgekeerd kunnen tot 28 februari gebruik maken van de Verlengde Lodewijkstraat en de fietstunnel bij station Europapark.

De 150 koeken waren in een mum van tijd op. Ook woensdagochtend delen we ontbijtkoek uit.

Sloop Esperantoviaduct

Van 11 tot en met 27 februari breken we een deel van het Esperantoviaduct af. Dat is het viaduct van de zuidelijke ringweg over het spoor. Dit deel kan worden afgebroken omdat er sinds begin deze maand geen verkeer meer overheen rijdt. Op deze website geven we regelmatig verslag van de voortgang. De werkzaamheden zijn te volgen via een webcam. Op de plek van het viaduct gaan we later de nieuwe zuidelijke ringweg bouwen. Dit deel van de ringweg wordt verdiept aangelegd en gaat onder het spoor door.

Titelfoto: Aanpak Ring Zuid.


Lees ook: