DSC01018 viaduct Esperantokruising.JPG

Gedeeltelijke (nachtelijke) sloop viaduct bij Esperantokruising

Van 11 februari 2019 t/m 27 februari 2019

Waar?

Het viaduct bij de Esperantokruising, namelijk de zuidbaan van de zuidelijke ringweg, ter hoogte van de Helperzoom, Verlengde Lodewijkstraat en Verlengde Willemstraat.

Wat?

Combinatie Herepoort gaat een deel van het viaduct bij de Esperantokruising slopen, namelijk de voormalige zuidbaan van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van asfalt, het doorzagen en uithijsen van liggers en het slopen van delen van het viaduct. Lees hier over de voortgang van de werkzaamheden. Ze zijn ook te volgen via een webcam.

Wanneer?

Van 11 tot en met 27 februari. De werktijden zijn van 07:00 uur tot 19:00 uur (met mogelijke uitloop tot 23:00 uur).

Van zaterdag 16 februari 03:00 uur tot woensdag 20 februari 04:00 uur rijden er geen treinen. In die periode werkt Combinatie Herepoort 24 uur per dag rond het spoor.

Hinder?

De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Van 16 tot 20 februari werkt Combinatie Herepoort ook 's nachts. De werkzaamheden die veel hinder geven, plannen we zoveel mogelijk overdag. Als het met de uitvoering van de werkzaamheden tegenzit, dan zijn we genoodzaakt om die werkzaamheden in de avond en nachtelijke uren uit te voeren.

Van 11 tot 20 februari zijn de onderdoorgangen van de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom afgesloten (zie onderstaande kaarten). Fietsers passeren door een fietstunnel naast de Verlengde Willemstraat. Van 20 februari tot en met 27 februari zijn de Verlengde Willemstraat en de Helperzoom afgesloten. De Verlengde Lodewijkstraat is dan geopend en toegankelijk voor al het verkeer. De doorgaande routes Helperzoom-Kempkensberg en Esperantostraat-Waterloolaan blijven tijdens de werkzaamheden voor al het verkeer te gebruiken.

11 tot 20 feb
Verkeerssituatie van 11 tot 20 februari
20 feb tot en met 27 feb
Verkeerssituatie van 20 tot en met 27 februari