canvas-20160419 Afsluiting Europaweg _132308 Foto John Brouwer

Parallelweg Europaweg vanaf vrijdag 22 april weer toegankelijk

John20 april 2016Oost


Op vrijdag 22 april is de parallelweg van de Europaweg weer toegankelijk voor alle verkeer. De weg was vanaf half januari afgesloten in verband met het verleggen van kabels en leidingen. Kort nadat de weg weer in gebruik is genomen, zal ook het tijdelijke fietspad bij de Barkmolenstraat verdwijnen.

De wegenbouwer is op dit moment druk doende een ondergrond van puin (puinbaan) aan te leggen. De planning is dat donderdag 21 april de asfaltlaag wordt aangebracht. Vrijdag 22 april is de weg weer beschikbaar voor alle verkeer. Diezelfde dag begint een hoveniersbedrijf met het terugplaatsen van de heg ter hoogte van het pand van Ordina. Aanvankelijk zou de weg tijdelijk met klinkers worden bestraat. Hier is van afgezien omdat de weg dan later nogmaals zou moeten worden afgezet voor het asfalteren. Deze werkzaamheden worden nu gecombineerd.

Uitloop

Door het koude weer begin januari is het werk iets uitgelopen. De overlast heeft hierdoor langer geduurd dan gepland.

Tijdelijke fietsroute

Om de overlast voor fietsers te beperken, is een tijdelijke fietsroute ingesteld. Deze loopt langs de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Hiermee is de omrijtijd teruggebracht van 5 naar 3 minuten. Een deel van de fietsroute bestaat uit een pad van rijplaten langs het trapveldje tussen de Barkmolenstraat en de Europaweg. Nu de gewone route weer open gaat, wordt het tijdelijke fietspad binnenkort weggehaald.

Kabels en leidingen

Bij de Europaweg hebben Enexis en Waterbedrijf Groningen nieuwe kabels en leidingen aangelegd. Ook zijn er elektriciteitskabels onder de zuidelijke ringweg door getrokken naar het Europapark. Oude kabels en leidingen zijn weggehaald. Deze lagen in de weg voor de ombouw van de zuidelijke ringweg, die in 2017 begint.

20022016 Europaweg asfaleteren IMG-20160420-WA0000 Foto Marco Sanders
Update 20 april: Het asfalteren is al begonnen! Foto Harrie Aalders.
20160422 parallelweg Europaweg weer open _105230 Foto John Brouwer
Update 22 april: Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond, maar de Europaweg is weer toegankelijk voor alle verkeer. Foto: John Brouwer.

Lees ook: