canvas-Parallelweg Europwaweg afgesloten 11 januari 2016 - Foto John Brouwer 20160111_084855

Deel parallelweg Europaweg dicht van 11 januari tot begin april 2016

John11 januari 2016Oost


Vanaf 11 januari tot begin april 2016 voeren Enexis en Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uit bij de parallelweg van de Europaweg. Deze weg is deels afgesloten voor auto’s, fietsers en wandelaars. Het verkeer wordt omgeleid met borden. De bedrijven op Europapark-noord zijn bereikbaar. De werkzaamheden zouden al op 4 januari starten, maar zijn door het winterse weer een week verplaatst.

plattegrond europaweg afsluiting 4 jan tot april 2016
De Europaweg zuidzijde is tussen 11 januari 2016 en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers.

Vanaf januari werkt aannemer BAM in opdracht van Enexis en Waterbedrijf Groningen in de omgeving van de Europaweg aan het elektriciteits-, gas- en waterleidingnet. Aansluitend daarop start een gestuurde boring onder de zuidelijke ringweg door, van het Winschoterdiep (op bedrijventerrein Europapark) naar de Europaweg. Hierna worden de kabels en leidingen door de buizen heen getrokken en gemonteerd op bestaande kabels en leidingen aan de Europaweg.

Omleidingen

Vanwege deze werkzaamheden is de Europaweg-zuidzijde (de parallelweg) tussen 11 januari 2016 en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Via borden wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten kunnen de bedrijven op Europapark-noord blijven bereiken via het Winschoterdiep. Fietsers worden omgeleid via de Barkmolenstraat.

Overlast

De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Het is niet nodig om de elektriciteit in de buurt tijdelijk te onderbreken. Bedrijven zijn tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Omwonenden hebben een brief gekregen.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden van Enexis kunt u vinden op de website www.enexis.nl/actueel. Elke donderdagmorgen kunt u tussen 9.00 uur en 11.00 uur terecht bij het inloopspreekuur in het Enexis-kantoor aan het Winschoterdiep 50.


Lees ook: