canvas-16022016 zuidzijde barkmolenstraat 20160216_140429 Foto John Brouwer.jpg-aviary-20160308-100957

Minder ver omfietsen dankzij tijdelijke fietsroute

John19 februari 2016Oost


Vanaf woensdag 24 februari hoeven fietsers minder ver om te fietsen als gevolg van de afsluiting van de parallelweg Europaweg-zuidzijde. Gemeente en projectorganisatie Aanpak Ring Zuid hebben besloten een tijdelijke fietsroute te maken via de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Dit verkort de omleiding van vijf naar drie minuten fietsen. Dit moet een einde maken aan de gevaarlijke situaties door afsnijdende fietsers op het terrein van pensioenbeheerder TKP.

Vanaf het begin van dit jaar is de parallelweg langs de Europaweg-zuidzijde vanwege werkzaamheden tijdelijk afgesloten. In de praktijk blijkt dat veel fietsers de huidige omleidingsroute langs de noordkant van de Barkmolenstraat te ver vinden. Ze snijden af via het terrein van pensioenbeheerder TKP. Dit levert gevaarlijke situaties op.

20160216 Afsluiting Europaweg afzetting terrein TKP2 Foto John Brouwer 20160216_084038
Veel fietsers proberen nu af te snijden via het parkeerterrein van TKP Pensioen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

Tijdelijke fietsroute

De gemeente Groningen en projectorganisatie Aanpak Ring Zuid hebben besloten een tijdelijke fietsroute te creëren langs de zuidzijde van de Barkmolenstraat. Er komt een pad van rijplaten langs het trapveldje tussen de Barkmolenstraat en de Europaweg. De rijplaten hebben een stroeve bovenlaag, zodat ze ook bij regenachtig weer goed begaanbaar zijn. De tijdelijke route is een stuk korter dan de huidige omleidingsroute. Het omfietsen duurt straks nog maar drie minuten, in plaats van vijf. De tijdelijke fietsroute blijft in gebruik totdat de werkzaamheden bij de Europaweg zijn afgerond, vermoedelijk begin april 2016.

plattegrond tijdelijke fietsroute Barkmolenstraat v2
De tijdelijke fietsroute (groene lijn) loopt vanaf het fietspad aan het Winschoterdiep oostzijde, via de zuidzijde van de Barkmolenstraat en langs het trapveldje naar het niet-afgesloten deel van de parallelweg van de Europaweg. En omgekeerd.

De aanleg van de nieuwe fietsroute begint zo snel mogelijk. Naar verwachting leidt de nieuwe fietsroute niet tot veel overlast in de buurt. Omwonenden hebben een brief ontvangen.

20160216 Trapveldje bij de Brakmolenstraat tijdelijke fietsroute 20160216_140616 Foto John Brouwer
Langs het trapveldje bij de Barkmolenstraat wordt een tijdelijk fietspad aangelegd van rijplaten.

Lees ook: