Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Hele Vondellaan krijgt stiller asfalt

John Brouwer19 september 2013Julianaplein


19 september 2013

Het plan voor de zuidelijke ringweg leidt tot meer verkeer op de Vondellaan. Om de geluidsoverlast te verminderen, krijgt de gehele Vondellaan stiller asfalt.

Wanneer het plan doorgaat wordt het drukker op de Vondellaan. Er gaan bijna vier keer zo veel auto’s rijden in het deel ten noorden van de rotonde met de Van Iddekingweg. En anderhalf keer zo veel tussen die rotonde en de Van Ketwich Verschuurlaan. Meer auto’s betekent ook meer geluid. Om de geluidseffecten te beperken, krijgt de gehele Vondellaan ‘stiller asfalt’. Dus vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan tot aan de zuidelijke ringweg.

Verschil

Dat stiller asfalt echt verschil maakt, merkten de bewoners van de Petrus Campersingel en de Kraneweg kortgeleden. Begin september is op deze belangrijke doorgaande wegen stiller asfalt aangelegd.

VerkeersveiligheidBij de Vondellaan is in het plan niet alleen aandacht voor geluid, maar ook voor verkeersveiligheid. De weg wordt veiliger ingericht om de toename van het verkeer in goede banen te leiden. Hiervoor zijn in het plan drie varianten bedacht. Tijdens de inspraakperiode, tot en met 10 oktober, kan iedereen via een zienswijze laten weten welke variant de voorkeur heeft.


Lees ook: