Luchtfoto's | 16 augustus 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat


In dit fotoalbum nemen we je mee vanuit de lucht naar de vier deelgebieden: West, Julianaplein, Zuiderplantsoen en Oost. We laten je per deelgebied zien waar we nu staan en waar we naar toe werken.

Vrijheidsplein vanuit de lucht

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (68)

Het Vrijheidsplein verandert voortdurend van gezicht. Op dit verkeersplein aan de westzijde van de stad sluit de zuidelijke ringweg aan op de westelijke ringweg. We werken hier aan een nieuw verkeersplein waarbij de auto's uit de verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Op de achtergrond (helemaal rechts) is nog net de nieuwe afrit te zien voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten richting westelijke ringweg.

Bouw van twee verbindingsbogen op het Vrijheidsplein

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (70)

Als we verder inzoomen op het Vrijheidsplein, zien we de bouw van twee verbindingsbogen. De bovenste is de verdiept liggende boog voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg en Martiniplaza. De boog daaronder is straks bedoeld voor verkeer vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg. Hiervoor is enkele weken geleden het beton gestort. We halen nu de bekisting weg.

Het tijdelijke Julianaplein met het diepste punt

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (65)

Het tijdelijke Julianaplein gezien vanuit het noorden, met de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal voor verkeer van en naar Hoogkerk/Drachten. Op de plek van het zand bouwen we het nieuwe Julianaplein. De oranje kraan rechts staat bij het punt waar we de wapening voor de verbindingsbogen gaan bouwen.

Bouw verdiepte ligging in beeld

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (53)

De zuidelijke ringweg wordt voor een deel verdiept aangelegd. Hier is de bouw van de verdiepte ligging goed in beeld, gezien vanaf het noorden. De nieuwe ringweg wordt direct aan de zuidkant van de bestaande ringweg gebouwd. Een deel van het beton is al gestort. Bij het opvallende kantoor van DUO/Belastingdienst is al een stuk te zien van het deksel dat hier over de ringweg komt te liggen.

Verdiepte ligging ter hoogte van de H.L. Wichersstraat

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (47)

Ook hier is de verdiepte ligging te zien, maar nu iets meer naar het oosten, ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. Het meest oostelijke deksel over de ringweg is hier in aanbouw. Het Oude Winschoterdiep is vanwege de bouw tijdelijk gedempt.

De bouw van het viaduct over de Europaweg

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (42)

Nog iets verder naar het oosten gaat de ringweg over de Europaweg heen. Deze zomer bouwen we hier aan een nieuw viaduct aan de noordzijde van de ringweg. Het zuidelijke viaduct was al klaar. Eind augustus kunnen we het noordelijke viaduct in gebruik nemen.

Oostelijk deel van zuidelijke ringweg in beeld

0J9A5007 ARZ d.d. 16 aug 2022 (35)

De ringweg ter hoogte van het (nieuwe) Winschoterdiep. Deze zomer is het meest oostelijke deel van de zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer. Hier werken we bovenop de weg. De weg krijgt hier een andere inrichting. Ook dit stuk weg gaat eind augustus weer open.