27 november 2018
Leon, afgelopen nacht zijn de bloembollen geplant.
26 november 2018
Jos, we hebben je vraag voorgelegd aan het waterschap. Zij geven het volgende antwoord: 'De vijf vijvers worden achter elkaar aan in één keer gebaggerd. Het is in alle opzichten (ecologisch en technisch) niet wenselijk om dit gefaseerd uit te voeren. Omdat de vijvers met elkaar gekoppeld zijn (via duikers), zou de baggerspecie van de ene vijver 'terugspoelen' in de andere vijver, waardoor we dan weer terug bij af zijn. Ecologische schade is bij baggerwerkzaamheden nooit helemaal te voorkomen, ook niet bij gefaseerd baggeren. We hebben in de voorbereiding onderzoek laten doen naar de aanwezige diersoorten. Dit onderzoeksrapport, inclusief aanbevelingen, is een leidraad bij het baggeren. Het afvissen van de vijvers voorafgaand aan het baggeren is al een maatregel om schade zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast wordt een schuifboot ingezet om de baggerspecie, per vijver, naar één kant te schuiven. Dit is een van de meest diervriendelijkste baggermethoden. Verder geldt dat bij het baggeren een meter afstand gehouden wordt van de oevers. Juist de oevers herbergen heel veel kleinere dieren, maar ook planten blijven dan gespaard. Belangrijk is dat de vijvers bevolkt worden door algemene planten- en vissoorten en waterdiertjes. Deze organismen zijn overal in de buurt te vinden. Na het baggeren zullen de vijvers dan ook weer snel een (schonere en betere) plek bieden aan deze soorten.'
26 november 2018
Ja, dat klopt, het puin wordt afgevoerd via de ringweg.
26 november 2018
@Roland, ik ga het voor je uitzoeken en kom er op terug.
24 november 2018
Is het de bedoeling de vijvers gefaseerd uit te baggeren of in één keer? Gefaseerd uitvoeren van de werkzaamheden (b.v. in 2 of 3 jaar) heeft de voorkeur omdat veel waterdieren dan een kans op overleven krijgen. Het is ook belangrijk om het baggermateriaal enkele dagen op de kant te laten liggen, zodat veel dieren weer terug kunnen kruipen naar het water. Als het baggeren en afvoeren in één keer plaatsvindt is er een grote kans dat er soorten verloren gaan.
23 november 2018
Wanneer wordt het kruispunt bij de helperbrink nu aangepast zodat je hier veilig kunt fietsen? Door al deze vertraging is het daar nu volkomen onoverzichtelijk en voor fietsers zeer gevaarlijk. Je wordt nu aan de verkeerde kant van weg 'neergezet'.
23 november 2018
Willen jullie voor het trekken eerst de diepte van de bak uitgraven en op die diepte deze test doen. Deze test heeft nu 8-10 m kleef die net mee gerekend mag worden. Van dit type paal is elke paal verschillend en in de paal moet wapening zitten. Deze tekst voldoet niet aan de eisen. Je moet het trek/kleef en drukkrachten uitwerken. Bij de berekening moeten palen/onderwater beton en constructie vloer en 1/3 muur hoogte het evenwicht van opwaartse druk = eigen gewicht.aantonen. Op Schiphol zaten de palen 30 meter diep ( 10 m van mv tot onderzijde onderwater beton en dan 19 m de grond in. Jullie testen zetten ieder op het verkeerde been.
23 november 2018
Bla bla figuren die alleen voor hun eigen haggie het werk willens en wetens er door willen drukken. Eisen zijn eisen en daarom trok de combinatie BAM infra/KWS infra/ VolkerWessels/vHattum en Blankevoort zich terug. Erken je verlies en dit werk is niet gewenst en er ligt een beter voorstel en indien die gereed is kan je weer naar Ring Zuid kijken. Luister naar ervaren mensen . Een juridisch gevecht brengt geen oplossing.Beter daarna uitgenodigd worden voor het nieuwe voorstel waar voldoende ruimte is en die de 78.000 personen autos 5000 vrachtautos kan opvangen + opvangen N 355 qua verkeer.Dan pas blijft de stad bereikbaar.. De bewoners /VNO-NCW en Ommeland zijn beter bij het alternatiefj gebaat .Dat alternatief gaat 30 % van het verkeer van de zuidring afhalen en tevens al het vracht verkeer over nieuwe ruime westring 10.880 m/noordring naar de Oostring.
23 november 2018
Begrijp ik het nu goed dat de afvoer van het puin via de ring zuid zelf gaat en niet door de omliggende straten?
23 november 2018
RK, Excuus voor onze late reactie. We weten niet helemaal zeker of we uw vraag goed begrijpen. Het is ook best ingewikkeld. We hebben daarom een nieuw kaartje gemaakt om de situatie voor fietsers zo goed mogelijk uit te leggen. Het kaartje vindt u https://www.aanpakringzuid.nl/plan/effecten/fietsverkeer (hier), helemaal onderaan de pagina. In de nieuwe situatie blijft het mogelijk om vanaf de Verlengde Lodewijkstraat rechtdoor de Esperantostraat over te steken (over de fietstunnel heen). Zo blijft de noord-zuidverbinding per fiets in stand. Het klopt dat door het verdwijnen van de Esperantokruising het straks niet langer mogelijk is om direct van de Verlengde Lodewijkstraat naar de Helperzoom te rijden. Dit komt door de hellingen die nodig zijn voor de ongelijkvloerse kruising. Via een S-vormige route (zie de pijlen op de kaart) kan men straks nog steeds het spoor kruisen, maar die is uiteraard langer en minder direct dan de huidige route. Er zijn echter vele alternatieven (zie de blauwe lijnen). De gemeente studeert momenteel op het plan om een directe fietsverbinding te maken van de Helperzoom richting de nieuwe stationsentree aan de zuidzijde van het spoor. Voor de fietsers richting het station is dit straks het alternatief. Voor de fietsers vanuit Helpman/Haren richting de (oostelijke) binnenstad loopt de snelste route via station Europapark. Vanuit Helpman/Haren richting UMCG is de Helperzoomtunnel de snelste route, en dan via de Oosterpoort.