logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | 4 maart 2022 | Operatie Julianaplein

4 maart 2022

220226 Julinaplein - Tijdelijke T - Fase 3 Raymond Bos Beeldnummer 05638

Operatie Julianaplein is aangekomen in fase 4. De werkzaamheden verlopen volgens planning. Het verkeer in de stad was deze week drukker dan in de afgelopen weken. Daarom ontstonden er op verschillende plekken opstoppingen.

We herhalen onze oproep om zo mogelijk de auto te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Verkeersdrukte in de spits – voortgang Operatie Julianaplein #3

Van 11 februari tot 9 mei 2022 werken we in Groningen aan Operatie Julianaplein. In dit derde voortgangsbericht blikken we terug op de periode 23 februari t/m 1 maart.

Afscheid Julianaplein | 26 februari 2022 | Foto’s: Jeroen van Kooten

Zaterdag 26 februari 2022 hebben we ‘officieel’ afscheid genomen van het Julianaplein. Burgemeester Koen Schuiling, Commissaris van de Koning René Paas en hoofdingenieur-directeur Joost de Ruig van Rijkswaterstaat stonden bij het afscheid stil.

Slimme vraag: hoe voorkom ik dat ik morgen weer in de file sta?

Het is druk in Groningen. De afsluiting van het Julianaplein levert in de stad enkele belangrijke verkeersknelpunten op. Heb jij in de file gestaan en wil je dat volgende week voorkomen? Dan hebben wij enkele tips voor je.

Luchtfoto's Julianaplein en Vrijheidsplein | 2 maart 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat

In dit fotoalbum zie je de voortgang van Operatie Julianaplein vanuit de lucht. De foto's zijn op 3 maart 2022 genomen door  Rijkswaterstaat.

Slimme vraag: hoe ziet de ‘superrotonde’ eruit?

Sinds vorige week vrijdag heeft Groningen misschien wel de grootste rotonde van Nederland. We hebben namelijk tijdelijk de grote verkeersrotonde bij het Vrijheidsplein gekoppeld aan de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Hoe ziet die nieuwe superrotonde eruit?

TOEN: Het Julianaplein

Ruim vijftig jaar lang is het Julianaplein de toegangspoort van de stad Groningen geweest. Het ‘oude’ Julianaplein is aangelegd eind jaren ’60 en begin jaren ’70. Maar de plannen voor het verkeersplein zijn al een stuk ouder.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.