logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Operatie Julianaplein

4 februari 2022

Nog één week tot het huidige Julianaplein verdwijnt. Ook jij krijgt te maken met extreme files door deze ingrijpende operatie!

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen.

We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

‘Spoed krijgt bij een stremming altijd voorrang’

werk spoed

Een wegafsluiting of omleiding mag geen gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van bewoners wanneer ze de politie, ambulance of brandweer nodig hebben. "Spoed krijgt bij een stremming altijd voorrang."

Deze werkzaamheden voeren we uit tijdens Operatie Julianaplein

werkzaamheden OPJ

Het Julianaplein zoals dat er nu uitziet, gaat snel verdwijnen. Van 11 februari tot 9 mei werken we in Operatie Julianaplein aan een tijdelijk verkeersplein. Welke werkzaamheden gaan we in die periode uitvoeren?

Meld je aan voor het webinar Operatie Julianaplein!

webinar

Op dinsdagavond 8 februari om 20.00 uur organiseren Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid een webinar over Operatie Julianaplein.

De zes verkeersfases tijdens Operatie Julianaplein

Schermafbeelding 2022-02-04 om 14.31.17

De komende werkzaamheden bij het Julianaplein brengen dertien weken lang afsluitingen met zich mee. Voor het verkeer gaat het om zes verschillende fases, waarbij steeds een deel van het verkeersplein is afgesloten, en één keer zelfs het hele Julianaplein.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief special Operatie Julianaplein? Abonneer je op de nieuwsbrief!

werk special

Iedereen in en rondom de stad Groningen krijgt ermee te maken: Operatie Julianaplein. Blijf op de hoogte van de werkzaamheden en de afsluitingen via de digitale nieuwsbrief Operatie Julianaplein.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.