logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

15 oktober 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Brailleweg in herfstvakantie dicht voor werkzaamheden nieuwe afrit A28

Brailleweg

Bij de Brailleweg werken we hard verder aan de nieuwe afrit van de A28. In de herfstvakantie voeren we hiervoor allerlei werkzaamheden uit. Daarvoor gaat de Brailleweg dicht voor alle verkeer.

Emmaviaduct vanaf 15 oktober niet meer verbonden met Julianaplein

Schermafbeelding 2021-10-15 om 15.16.31

Vanaf vrijdag 15 oktober koppelen we het Emmaviaduct definitief af van het Julianaplein. Het verkeer kan dan niet meer via het Emmaviaduct de stad in of uit richting Hoogezand of Drachten.

Werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg in beeld

fotoalbum

Op verschillende plekken werken we aan de ombouw van de zuidelijke ringweg. Om ruimte te maken voor de ombouw van het Vrijheidsplein, zijn we in mei/juni begonnen met het aanleggen van twee tijdelijke wegen. Dankzij deze tijdelijke wegen kan het autoverkeer tijdens de bouw zo goed mogelijk doorrijden. Bij de verdiepte ligging zijn de eerste contouren zichtbaar van de plafonds, wanden en de vloer.

Slimme vraag: hoe ziet het tijdelijke Julianaplein er straks uit?

JPL

Vanaf mei 2022 rijdt het autoverkeer twee jaar lang over het tijdelijke Julianaplein. Hoe gaat dat plein er precies uitzien? Welke richtingen kun je als automobilist wel en niet op?

Vlieg mee over het project

luchtfoto

Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied Oost tot deelgebied West zie je de omgeving snel veranderen.

STRAKS: de nieuwe verkeerssituatie rond het Julianaplein

straks

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Wist je bijvoorbeeld dat het Julianaplein en de Brailleweg er straks heel anders uitzien? In dit filmpje kun je alvast de nieuwe situatie bekijken.

Nieuw ontwerp nodig voor verkeersplein Brailleweg

brailleweg ontwerp

Er komt een nieuw ontwerp voor het verkeersplein bij de Brailleweg. De planning is dat we het aangepaste ontwerp in het voorjaar van 2022 bespreken met de omwonenden.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.