logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid | Algemeen

15 december 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief informatie over mogelijke overlast door het intrillen van damwandplanken bij de H.L. Wichersstraat, het vervroegd openen van de Van Iddekingeweg, het inhijsen van liggers op de Paterswoldseweg en hoe komt het Vrijheidsplein er straks uit te zien?

Donderdag en vrijdag overlast intrillen damwandplanken bij H.L. Wichersstraat

220826_plaatsen_prefab_elementen_raymond_bos-rdb_producties_beeldnummer_02717

Op donderdag 15 en vrijdag 16 december trillen we weer damwanden in voor het kabelkanaal langs de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. Deze keer werken we ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. We werken alleen overdag. Omwonenden hebben hierover in september een brief gekregen.

Van Iddekingeweg vervroegd weer open voor autoverkeer

20221213_van_iddekingeweg_foto_aanpak_ring_zuid

De werkzaamheden aan het viaduct over de Van Iddekingeweg zijn sneller klaar dan verwacht. Vanochtend is de weg weer opengesteld voor autoverkeer. De weg zou op vrijdag 16 december open gaan.

STRAKS: Nieuw Vrijheidsplein verbetert aansluiting westelijke en zuidelijke ringweg

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Ook het Vrijheidsplein pakken we aan. Er komt een betere aansluiting tussen de zuidelijke en de westelijke ringweg.

Inhijsen liggers viaduct Paterswoldseweg

221203_inhijsen_liggers_paterswoldseweg_dec-2022_raymond_bos-rdb_producties_beeldnummer_00669

Bij het viaduct over de Paterswoldseweg zijn tussen vrijdag 2 december en maandag 5 december liggers ingehesen. Door het plaatsen van de liggers kunnen we het viaduct aan de zuidelijke kant verbreden. Na het plaatsen van de liggers volgt er nog betonwerk om het viaduct verder en aan de bovenkant af te maken. Zodra dit klaar is kan het verkeer richting Julianaplein over het nieuwe viaduct gaan rijden.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.