Van Iddekingeweg vervroegd weer open voor autoverkeer

John13 december 2022Julianaplein


De werkzaamheden aan het viaduct over de Van Iddekingeweg zijn sneller klaar dan verwacht. Vanochtend is de weg weer opengesteld voor autoverkeer. De weg zou op vrijdag 16 december open gaan.

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het dek van het viaduct aan de zijde van het Overwinningsplein. We hebben beton gestort en een deel van de rode siersteenstrips geplaatst. De werkzaamheden waren nodig in verband met de verbreding van de A28.

Vanwege de werkzaamheden was het viaduct de afgelopen weken overdag op werkdagen dicht voor autoverkeer. Fietsers konden de werkzaamheden wel passeren.

Vervolg

Dat de Van Iddekingeweg weer open is, wil niet zeggen dat al het werk nu klaar is. In de tweede week van januari 2023 storten we het beton voor de borstwering. In februari gaan we de afdekkers plaatsen. Dat zijn de betonnen randen boven de siersteenstrips. Bij deze werkzaamheden blijft de onderdoorgang open voor verkeer. Wel zetten we hierbij af en toe verkeersregelaars in.

In februari en maart 2023 brengen we nog een faunapassage onder het viaduct aan. Daarmee zijn eind maart de belangrijkste werkzaamheden aan het viaduct afgerond.


Lees ook: