logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid | Algemeen

13 augustus 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Paviljoen Ring Zuid vanaf 5 augustus weer open op donderdag-, vrijdag en zaterdagmiddagen

Paviljoen

Ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2 gaat donderdag 5 augustus weer open. Vanwege de coronamaatregelen is het informatiecentrum bijna anderhalf jaar dicht geweest voor bezoekers.

Nieuwe luchtfoto's

Luchtfoto's

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt en dat is te zien. Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project.

STRAKS - Dit verandert er aan de Lübeckweg

lubeck

Veel Groningers kennen de Lübeckweg als de weg langs het pand van het Dagblad van het Noorden. Wat verandert er aan deze weg door de ombouw van de zuidelijke ringweg?

Werkzaamheden Brailleweg en Van Iddekingeweg

brailleweg

Op deze plek komt de nieuwe afrit richting het centrum te liggen. Ook wordt de A28 een stuk breder gemaakt.

Erik Meems (directeur Century Autogroep): 'De ringweg ligt straks pal voor onze panden’

Erik Meems

Met een aantal vestigingen op de Century Campus aan de Bornholmstraat en het Occasion Centrum aan de Paterswoldseweg heeft de ombouw van de zuidelijke ringweg directe gevolgen voor Century Autogroep. “Nu is het soms even slikken, maar straks plukken we er de vruchten van."

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.