Erik Meems

Erik Meems (directeur Century Autogroep): 'De ringweg ligt straks pal voor onze panden’

VONC27 juli 2021


Met een aantal vestigingen op de Century Campus aan de Bornholmstraat en het Occasion Centrum aan de Paterswoldseweg heeft de ombouw van de zuidelijke ringweg directe gevolgen voor Century Autogroep. “Nu is het soms even slikken, maar straks plukken we er de vruchten van", zegt directeur/eigenaar Erik Meems.

Als je kijkt naar de core business van Century – verkoop, onderhoud, reparaties, verhuur en lease van auto’s – is het geen verrassing dat een verminderde bereikbaarheid het dagelijkse werk van het bedrijf meteen raakt. “Sinds het project Aanpak Ring Zuid van start is gegaan, merken we dat klanten ons soms iets lastiger kunnen vinden”, vertelt Erik. “Onze wasstraat bevindt zich bijvoorbeeld aan de doorgaande route over de Bergenweg en dat traject is al een tijdje afgesloten. Ook de meeste van onze andere locaties in Groningen liggen precies in het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden.”

Communicatie naar klanten

Desondanks valt de schade mee, laat Erik weten. “Een auto moet toch van tijd tot tijd onderhouden worden, of gerepareerd als iets defect is. Wanneer nodig weten mensen ons over het algemeen prima te vinden via omleidingen.” Wat daarbij helpt, is dat Century zijn best doet om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten. Eén woord staat daarbij centraal: communicatie. Erik: “Zeker nu is het essentieel om goed te communiceren. Met onder andere digitale nieuwsbrieven houden wij onze klanten – én ons eigen personeel – op de hoogte van stremmingen en alternatieve routes. Daarnaast besteden we een hoop aandacht aan het promoten van onze haal-brengservice.”

Berichten over ontwikkelingen

Goede informatievoorziening is iets waar Century dus veel belang aan hecht. Hoe vindt Erik dat er vanuit het project Aanpak Ring Zuid naar hén wordt gecommuniceerd? “Daar heb ik niets over te klagen”, zegt hij. “Regelmatig krijgen wij berichten om ons op de hoogte te houden van relevante ontwikkelingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de zomerstremming die op dit moment speelt. Wil ik meer weten, dan weet ik waar en bij wie ik moet zijn.”

Gunstige ligging

Wat het voor Century een stuk makkelijker maakt om zich bij de huidige situatie neer te leggen, is het feit dat het bedrijf veel baat heeft bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. Want is de ligging van de vestigingen aan de Bornholmstraat nu een nadeel, na afronding van het project is die juist extra gunstig. Erik: “Een deel van de ringweg ligt straks pal voor onze panden, door de oude skivijver. Onze Campus en daarmee ook de wasstraat krijgen zo een perfecte ontsluiting voor autoverkeer van meerdere kanten. Bovendien gaat niet alleen de bereikbaarheid van onze locaties erop vooruit, maar ook de zichtbaarheid. Dat is van grote waarde.”


Lees ook: