logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid | deelgebied Oost

13 augustus 2021

Het Europaplein is een druk knooppunt waar in de spits veel opstoppingen ontstaan. We gaan hier de verkeersstromen uit elkaar halen. Verder zorgen we hier voor een betere aansluiting van de ringweg op bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond. Bedrijven in de omgeving van de Bornholmstraat zijn sneller te bereiken vanuit het westen en we passen knooppunt Westerbroek aan. Daardoor kan ook dit knooppunt meer verkeer verwerken. Deelgebied Oost bestaat uit de wijk Europapark en de bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond.

Paviljoen Ring Zuid vanaf 5 augustus weer open op donderdag-, vrijdag en zaterdagmiddagen

Paviljoen

Ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2 gaat donderdag 5 augustus weer open. Vanwege de coronamaatregelen is het informatiecentrum bijna anderhalf jaar dicht geweest voor bezoekers.

Nieuwe luchtfoto's

Luchtfoto's

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt en dat is te zien. Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project.

STRAKS - Dit verandert er aan de Lübeckweg

lubeck

Veel Groningers kennen de Lübeckweg als de weg langs het pand van het Dagblad van het Noorden. Wat verandert er aan deze weg door de ombouw van de zuidelijke ringweg?

Voortgang werkzaamheden zomerstremming deelgebied Oost

zomerstremming

Deze zomer gaat Combinatie Herepoort het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg verbreden. De rijbaan richting het Julianaplein krijgt er een rijstrook bij, zodat er drie rijstroken liggen, nog even los van de in- en uitvoegstroken voor de op- en afritten.

Erik Meems (directeur Century Autogroep): 'De ringweg ligt straks pal voor onze panden’

Erik Meems

Met een aantal vestigingen op de Century Campus aan de Bornholmstraat en het Occasion Centrum aan de Paterswoldseweg heeft de ombouw van de zuidelijke ringweg directe gevolgen voor Century Autogroep. “Nu is het soms even slikken, maar straks plukken we er de vruchten van."

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.