logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

10 september 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Onverwachte extra afsluiting fietspad Noord-Willemskanaal bij Gyas

NW kanaal afsluiting

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september sluiten we het kruispunt voor fietsers van de Hoornsedijk en de Laan van de Vrede af. Fietsers kunnen gebruik maken van de Canadalaan.

Viaduct Europaweg wordt aangekleed; onderdoorgang komend weekend deels dicht

europaweg

Bij de Europaweg zijn we zover met het nieuwe viaduct dat we de gevel aan de zuidzijde kunnen bekleden. Vanwege de veiligheid moet hiervoor de onderdoorgang komend weekend om en om worden afgesloten.

Slimme vraag: waarom staat er ‘De Wijert’ op het nieuwe viaduct over de Brailleweg?

wijert

Bij de zuidelijke ringweg worden de eerste nieuwe viaducten zichtbaar. Bij het viaduct over de Brailleweg, aan de kant van het kanaal, is de naam ‘De Wijert’ aangebracht. Hoe zit dat?

Overzicht van werkzaamheden en afsluitingen in september en oktober

overzicht afsluitinge

Op meerdere plekken in de stad zetten we komende maanden stappen naar de vernieuwde zuidelijke ringweg. Hier een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen.

STRAKS - Vanaf de Bornholmstraat direct de ringweg op

straks

Wist je dat je straks na het inkopen doen bij Bauhaus of IKEA direct de ringweg op kan, richting Julianaplein?

Verder bouwen aan de verdiepte ligging in 2021. Hoe dan?

vdl

Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep gaat de zuidelijke ringweg onder de grond. In totaal gaat het om een afstand van ongeveer 1100 meter. Op meerdere locaties zijn we aan het werk om dit project te realiseren. De planning is dat het autoverkeer in 2024 door de verdiepte ligging rijdt. Wat doen we in 2021?

Slimme vraag: is de bouwkuip voor de verdiepte ligging ook zonder ´stempels´ veilig?

sv stempels

Afgelopen week is het water uit de bouwkuip van de verdiepte ligging ter hoogte van de H.L. Wichersstraat gepompt. We krijgen vragen waarom hier geen ‘stempels’ zijn toegepast. Is de bouwkuip ook veilig zonder deze stempels?

Luchtfoto's | 7 september 2021 | Foto's: Rijkswaterstaat

20210907 - 1.4 0J9A0770 ARZ Gron d.d. 7 sept 2021 (15)

We werken door en de voortgang laten we je graag even zien! Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied Oost tot deelgebied West zie je de omgeving snel veranderen. In dit fotoalbum zie je de werkzaamheden vanuit de lucht. We beginnen in deelgebied Oost, gaan vervolgens naar deelgebied Zuiderplantsoen, we vliegen over deelgebied Julianaplein en eindigen in deelgebied West.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.