Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

9 juni 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere een uitnodiging voor Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. Dit is een unieke kans om de drie grootste bouwplaatsen van Aanpak Ring Zuid te bekijken. Verder in deze nieuwsbrief veel informatie voor fietsers. De nieuwe Papiermolentunnel is maandag open gegaan. Ook langs de Europaweg is een nieuw fietspad geopend. En bij het Oude Winschoterdiep is een tijdelijk fietspad juist dicht gegaan.

Bezoek onze grootste bouwplaatsen op 17 juni tijdens Dag van de Bouw

Aanpak Ring Zuid doet mee aan de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. Iedereen krijgt dan de kans om onze drie grootste bouwplaatsen te bezoeken: Julianaplein, Vrijheidsplein en verdiepte ligging. Op de bouwplaatsen zijn looproutes uitgezet, zodat bezoekers op eigen gelegenheid de voortgang van dichtbij kunnen bekijken. Neem je kinderen gerust mee, want ook voor hen is er van alles te beleven.

Afsluiting kruispunt Sontweg/Sontplein week vervroegd

20230608 Sontplein Sontweg index - google streetview

De werkzaamheden aan de Sontweg gaan sneller dan gedacht. Daardoor kunnen we sneller starten met het aanpassen van het kruispunt Sontweg-Sontplein. Dit kruispunt gaat nu een week eerder dicht dan gepland, namelijk van maandagochtend 12 juni (07.00 uur) tot vrijdagmiddag 16 juni (17.00 uur). Fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden.

Slimme vraag: welke lagen grond komen er op de deksels van de verdiepte ligging?

20230608 - 230403 Ronde VDL Maart 2023 Raymond Bos Beeldnummer 07547

Het betonwerk van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg is nagenoeg klaar. Inmiddels zijn we gestart met het aanbrengen van verschillende lagen grond op de deksels voor het Zuiderplantsoen. Dat is ook goed te zien vanaf verschillende plekken in de buurt en op de webcam. Wat voor grondlagen worden hier eigenlijk aangebracht?

Video: Nieuw fietspad langs Europaweg open

Aan de westzijde van de Europaweg is maandag 5 juni het nieuwe fietspad geopend. Het fietspad ligt tussen de zuidelijke ringweg en de Boumaboulevard. Wim Borghols (voorzitter Fietsbond Groningen) en Jurjen Guichelaar (werkvoorbereider Combinatie Herepoort) zijn positief over de nieuwe fietsverbinding.

Vervolg werkzaamheden Oude Winschoterdiep, nieuwe route voor fietsers

Deze week gaan we verder met de werkzaamheden bij het Oude Winschoterdiep. Het doel is om op 15 oktober de tijdelijke dammen weg te kunnen halen, zodat het water van het Oude Winschoterdiep aan beide zijden van de ringweg weer met elkaar in verbinding komen. Vanwege deze werkzaamheden is gisteren de fietsverbinding die onder de ringweg doorloopt, dicht gegaan. Eerder die ochtend ging het nieuwe fietspad langs de Europaweg al open. Daarmee hebben de fietsers een nieuwe route van en naar het Europapark.

Opening Papiermolentunnel | 5 juni 2023 | Foto's: Nienke Maat

De nieuwe Papiermolentunnel is maandag 5 juni 2023 feestelijk geopend met een ontbijt. De tunnel voor fietsers en voetgangers ligt tussen de de Rivierenbuurt (Merwedestraat) en de Papiermolenlaan.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.