20230607 Dag van de bouw header - 230327 Betonstort eerste dek Julianaplein Raymond Bos Beeldnummer 07166 (1)

Bezoek onze grootste bouwplaatsen op 17 juni tijdens Dag van de Bouw

John7 juni 2023


Aanpak Ring Zuid doet mee aan de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. Iedereen krijgt dan de kans om onze drie grootste bouwplaatsen te bezoeken: Julianaplein, Vrijheidsplein en verdiepte ligging. Op de bouwplaatsen zijn looproutes uitgezet, zodat bezoekers op eigen gelegenheid de voortgang van dichtbij kunnen bekijken. Neem je kinderen gerust mee, want ook voor hen is er van alles te beleven.

Met trots stellen we ook dit jaar onze bouwterreinen open voor het publiek. Aanpak Ring Zuid is het grootste wegenproject ooit in het noorden van het land. Iedere dag zijn we bezig om Groningen mooier, leefbaarder, beter bereikbaar en veiliger te maken!

DVDB_Logo_RGB

Het project is nog lang niet klaar, maar we zijn flink op stoom. Op veel plekken bevinden we ons in de opbouwende en afrondende fase. Dat betekent dat er veel te zien is. Dit is een unieke kans om door de verdiepte ligging van de ringweg te lopen, op de plek van het toekomstige Julianaplein te staan en een wandeling te maken over de enorme bouwwerken die bij het Vrijheidsplein in aanbouw zijn.

Behalve de drie bouwplaatsen is ook ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid open. Bezoekers kunnen via een fietsroute de vier locaties afgaan.

Gratis

Het bezoeken van de Dag van de Bouw is helemaal gratis. Aanmelden is niet nodig. De bouwplaatsen en ons informatiecentrum zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Rond de bouwplaatsen zijn de mogelijkheden om een auto te parkeren beperkt. We vragen iedereen om zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Bij de bouwplaatsen zijn fietsparkeerplekken.

Kijk voor meer informatie op www.aanpakringzuid.nl/dagvandebouw2023.

20230607 Dag van de bouw - 230327 Betonstort eerste dek Julianaplein Raymond Bos Beeldnummer 07166 (1)
Bouwplaats Julianaplein. Foto: Raymond Bos.

Lees ook: