Aanpak Ring Zuid | 8 maart 2024 | Algemeen

8 maart 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Vanaf vanavond is de westelijke ringweg in noordelijke richting voor twee weken afgesloten, vanaf het Vrijheidsplein tot de Peizerweg. Komend weekend is bovendien de oprit Kieler Bocht dicht. Oprit Hoogkerk richting Stad is sinds maandag twee weken dicht. Zo bereiden we ons voor op Operatie Ring Zuid, die op 22 maart start. Meer weten over wat Operatie Ring Zuid voor jou betekent? Onze voorlichters staan de komende weken samen met Groningen Bereikbaar op verschillende locaties in de stad om informatie te verstrekken en je vragen te beantwoorden.

Vrijdagavond 8 maart westelijke ringweg ook in noordelijke richting dicht

20240227 - luchtfoto Vrijheidsplein - CG3A1302 RWSNN_Ring zuid ARZ (75)

Sinds vrijdagavond 1 maart is de westelijke ringweg al dicht vanaf de aansluiting met de Zeeheldenbuurt (Peizerweg) tot aan het Vrijheidsplein. Dat is in zuidelijke richting. Vanaf vanavond gaat dit deel ook in noordelijke richting dicht. Je kunt dan niet meer vanaf het Vrijheidsplein de westelijke ringweg op.

Oprit Kieler Bocht komend weekend dicht voor verleggen glasvezelkabels en bomen planten

20240307 Bomen en bloemen planten Oost Raymond Bos - 00103

In de buitenberm van de zuidelijke ringweg bij bedrijventerrein Eemspoort gaan we komend weekend bomen aanplanten en glasvezelkabels verleggen. Vanwege deze werkzaamheden is de oprit vanaf de Kieler Bocht richting Hoogezand dicht.

Oprit Hoogkerk richting stad twee weken dicht voor verbreding

20240304 - 20230404 oprit 35 Hoogkerk - foto Aanpak Ring Zuid _144515

Tot zaterdagochtend 16 maart gaan we bij Hoogkerk de opritten voor auto’s en bussen richting de stad verbreden. In die periode zijn beide opritten dicht. Het P+R-terrein blijft bereikbaar. We zijn maandagavond 4 maart gestart met deze werkzaamheden.

Maandag en dinsdag overlast mogelijk van heien palen voor portalen nabij Julianaplein

20240308 portalen Werkzaamheden A28 week 47 Raymond Bos - 0056-21

Op maandag 11 en dinsdag 12 maart gaan we palen heien bij het nieuwe Julianaplein. De palen zijn bedoeld voor portalen, waaraan de verkeersborden komen te hangen. Omwonenden kunnen trillingen ervaren en het geluid van metaal op beton.

Bouw gestart van tijdelijke oprit Meeuwerderweg

20240305 meeuwerderweg index - LR_49_20200807_JvK_Meeuwerderbaan_Meeuwerderweg_009

Maandag zijn we begonnen met de bouw van een tijdelijke oprit bij de Meeuwerderweg. Dankzij deze oprit kan het autoverkeer straks vanuit de Oosterpoortwijk via een stukje ringweg naar de Hereweg rijden. De oprit is in gebruik van 4 mei tot 19 juli.

Krant Groningen Bereikbaar op de mat met alles over Operatie Ring Zuid

20240307 krant GB verspreid

Deze week is weer de krant van Groningen Bereikbaar huis aan huis bezorgd bij meer dan een half miljoen adressen in de provincie Groningen en delen van Drenthe en Fryslân. De krant van 12 pagina’s staat boordevol informatie over Operatie Ring Zuid.Heb je de krant gemist? Je kunt hem ook digitaal lezen.

Onze voorlichters komen naar je toe deze weken!

20240308 voorlichters on tour

De voorlichters van Aanpak Ring Zuid hebben drukke weken voor de boeg. Op verschillende plekken in de stad duiken ze op om samen met Groningen Bereikbaar informatie te geven over Operatie Ring Zuid. Het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid is daarom deze en volgende week gesloten. Bekijk in het schema waar we te vinden zijn.

Ringwegbouwers vinden krant van exact 53 jaar geleden in plafond

20240307_091736 krant 2

Ringwegbouwers Arjan en William keken maandag 4 maart wel even vreemd op toen ze boven een houten plafond in de ringweg bij de Meeuwerderweg een complete krant aantroffen.

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV. Wat doe jij? www.operatieringzuid.nl

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.