20240307 krant GB verspreid header

Krant Groningen Bereikbaar op de mat met alles over Operatie Ring Zuid

John7 maart 2024


Deze week is weer de krant van Groningen Bereikbaar huis aan huis bezorgd bij meer dan een half miljoen adressen in de provincie Groningen en delen van Drenthe en Fryslân. De krant van 12 pagina’s staat boordevol informatie over Operatie Ring Zuid.

Op 22 maart beginnen we aan Operatie Ring Zuid. In 23 weken verbinden we de nieuwe delen van de zuidelijke ringweg aan elkaar. Dat zijn van west naar oost het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging van de ringweg en het Europaplein. Op 2 september kunnen we de ringweg weer terug aan de stad geven. Voor deze werkzaamheden zijn grootschalige wegafsluitingen nodig.

In de krant lees je wat de gevolgen zijn voor het autoverkeer in Groningen. Veel inwoners en bedrijven vertellen hoe zij zich op deze periode voorbereiden. Ook krijg je tips om de files te vermijden. En natuurlijk is er weer een puzzel met mooie prijzen.

Heb je de krant gemist? Je kunt hem ook digitaal lezen.

Operatie Ring Zuid: laat de auto staan als dat kan

Met Operatie Ring Zuid geven we de ringweg terug aan Groningen. Vanaf 22 maart tot 2 september verbinden we het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ringweg en het Europaplein aan elkaar. Dit brengt veel wegafsluitingen met zich mee. Om te voorkomen dat het verkeer in de stad stil komt te staan, vragen we iedereen in Groningen zijn reisgedrag aan te passen.

  • Laat de auto staan als het kan.
  • Pak de fiets of neem bus of trein.
  • Moet je echt met de auto, blijf dan uit de spits.
  • Check je route voor vertrek en houd rekening met extra reistijd.

Banner nieuwsbrief ORZ


Lees ook: