logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

6 mei 2022

In dertien weken bouwen we een tijdelijk Julianaplein, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. Dit weekend zetten we de laatste puntjes op de i. Vanaf vanavond (6 mei) om 20.00 uur tot maandagochtend 9 mei 06.00 uur is het hele Julianaplein dicht. Op maandagochtend openen we het tijdelijke Julianaplein.

Groningen krijgt dus een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Het wordt dit weekend erg druk op de weg. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Video: wat hebben we gedaan in fase 5 en wat doen we in fase 6 van Operatie Julianaplein?

Schermafbeelding 2022-05-06 om 15.58.24

Uitvoerders Teun Alberts en Stan de Jong geven in deze video een toelichting op onze werkzaamheden bij Operatie Julianaplein. Wat hebben we gedaan in fase 5 en wat doen we in fase 6?

Laatste weekend, Julianaplein in alle richtingen afgesloten– Voortgang Operatie Julianaplein #12

220426_update_papermolentunnel_-_week_17_rdb_producties_beeldnummer_00716

Van 11 februari tot 9 mei 2022 werken we in Groningen aan Operatie Julianaplein. In deze twaalfde aflevering blikken we, samen met Groningen Bereikbaar, terug op de periode 27 april tot en met 3 mei.

Julianaplein komend weekend helemaal dicht

220426_update_julianaplein_-_week_17_rdb_producties_beeldnummer_00739

Het tijdelijke Julianaplein is bijna klaar. Daarom is het Julianaplein dit weekend helemaal dicht in alle richtingen. We roepen iedereen op om dit weekend in Groningen zo mogelijk de bus of de fiets te nemen. Maandag 9 mei gaat het tijdelijke Julianaplein open.

Cees van Dijk: ‘Die middag in augustus 1968 vergeet ik nooit weer’

Cees

‘Ik zag op de webcam dat ze bezig waren met het slopen van de tunnel, en toen vroeg mijn vrouw: waarom vraag je het niet?’ Zo kwam Cees van Dijk (62) uit Borger in het bezit van enkele wandtegels van een fietstunnel bij het Julianaplein, waar hij een bijzondere herinnering aan heeft.

Stel je routevragen per WhatsApp aan Ask&GO

askgo

Tijdens Operatie Julianaplein is het autoverkeer in de stad veel drukker. Ook zijn bepaalde wegen afgesloten. Hoe kun je dan nog reizen van, naar, via of in Groningen? Stel je vraag via WhatsApp aan Ask & GO en krijg een routeadvies op maat!

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.