Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

6 april 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de volgende fase in de werkzaamheden tussen oprit Westpoort en het Vrijheidsplein. We gaan hier een volgende fase in van de definitieve inrichting aan de zuidzijde van de weg. Verder krijg je in deze nieuwsbrief antwoord op twee slimme vragen, loop je een dag mee met stagiaire Anouk Vis en we delen een handige pagina waar de actuele afsluitingen zijn te vinden rondom de zuidelijke ringweg.

Definitieve inrichting A7/N7 aan westzijde stad door naar fase 3

Dinsdag 18 april gaan we fase 3 in van de definitieve inrichting van de A7/N7 tussen oprit Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. We werken dan aan de zuidzijde van de weg. Om genoeg ruimte te hebben en om veilig te kunnen werken, is in deze fase weer één rijstrook dicht, voor het verkeer de stad in. Vanwege deze werkzaamheden gaan ook oprit 35 (Hoogkerk), de busoprit bij Hoogkerk en afrit 36 (Groningen-West) dicht. We vragen automobilisten richting de stad er rekening mee te houden dat hier files kunnen ontstaan.

Slimme vraag: waarom liggen er zo veel eps-blokken bij het Vrijheidsplein?

Kijk op de webcam bij het Vrijheidsplein en je ziet grote hoeveelheden witte en grijze blokken. Deze blokken zijn gemaakt van eps, ook wel piepschuim genoemd. We gebruiken deze blokken als ondergrond bij de aanleg van nieuwe wegen. Waarom liggen er eigenlijk zo veel bij het Vrijheidsplein, vooral aan de noordzijde van de ringweg?

Handige kaart voor afsluitingen autoverkeer in stad Groningen op ‘Wat is dicht?’

De vele werkzaamheden in de stad Groningen zorgen ervoor dat veel wegen tijdelijk afgesloten zijn. Om de automobilist meer overzicht te geven, brengen Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar vanaf vandaag de kaart ‘Wat is dicht?’ Op deze handige kaart kun je snel zien waar je met de auto niet langs kunt. De kaart heeft een vaste plek op de websites van Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar. Check deze kaart voor je vertrekt!

Slimme vraag: waarom zit er bij het spoor een verlaging in het betonwerk bij de verdiepte ligging?

In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kregen we onlangs op één dag twee keer dezelfde vraag. Het ging over de bouw van de verdiepte ligging. Aan de kant van het spoor zit daar een verlaging in het betonwerk. Dit is ook goed te zien op de webcam. Waar is dat voor?

Stagiaire Anouk Vis: ‘Stilzitten is er niet bij, maar dat scheelt een bezoek aan de sportschool’

Met haar 20 jaar is stagiaire Anouk Vis een bijzondere verschijning in de bouwkeet. Niet alleen is Anouk de jongste, ook is ze een van de weinige vrouwen op de bouwplaats. Als stagiaire loopt ze mee met uitvoerder Jeroen Hovinga.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.