20230403 Ronde VDL Maart 2023 Raymond Bos Beeldnummer 07537 header

Slimme vraag: waarom zit er bij het spoor een verlaging in het betonwerk bij de verdiepte ligging?In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kregen we onlangs op één dag twee keer dezelfde vraag. Het ging over de bouw van de verdiepte ligging. Aan de kant van het spoor zit daar een verlaging in het betonwerk. Dit is ook goed te zien op de webcam. Waar is dat voor?

De verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg wordt al steeds beter zichtbaar. Vanaf de Verlengde Lodewijkstraat bijvoorbeeld, kun je precies in de bouwput kijken. Voetgangers, fietsers én de inzittenden van de treinen hebben vanaf daar een mooi zicht op de voortgang.

20230403 Ronde VDL Maart 2023 bijgesneden Raymond Bos Beeldnummer 07523
De verlaging in het betonwerk op de hoek van de Verlengde Lodewijkstraat en de Verlengde Meeuwerderweg. Foto: Raymond Bos.

Precies ook om die reden hebben we daar een verlaging gemaakt in het betonwerk. We plaatsen hier een doorzichtig geluidsscherm boven op. Zo blijft dit zicht op de verdiepte ligging van de ringweg behouden.

Heb je ook een vraag? Stel hem onder het artikel!

Webcam

Op de webcam bij appartementencomplex De Frontier is de voortgang van de bouw van de verdiepte ligging goed te zien. Deze webcam toont drie camerastandpunten. De verlaging in het betonwerk is goed te zien als de webcam het beeld toont in de richting van de Verlengde Lodewijkstraat en het spoor.


Lees ook: